Moda

Na 25. Cro A Porteru, održanom u zagrebačkom Jadran filmu 27. ožujka, nastupila je i debitantica Jelena Holec sa svojom kolekcijom Nouveau 15. Ova apsolventica Tekstilno-tehnološkog fakulteta oduševila je kritiku nastupom na Portanova Fashion Incubatoru, čime je zaradila pozivnicu na prestižni Cro A Porter.

Inspirirana fanatizmom prirodnog u secesiji, koristeći fragmente uporabnih predmeta, nakita i zgrada dizajnirala je svoje uzorke tekstila. Živopisnim koloritom s naglaskom na tangerina narančastoj, aqua plavoj i neon žutoj boji, ova mlada dizajnerica odlučila je biti drugačija i nekonvencionalna te unijeti promjene na hrvatsku modnu scenu.

Nakon održane revije na Cro A Porteru, Jelena nam je u kratkom intervjuu otkrila planove za budućnost.

Kako se osjećate nakon nastupa na Cro A Porteru?

Cro A Porter meni kao dizajnerici daje jaki vjetar u leđa jer prezentacija na ovakvoj platformi ipak donosi veliku priliku. Naravno, nakon ovoga prezentacijskog dijela najviše ovisi o meni, mom trudu i angažmanu.

Kakvu ženu vidite u svojim odjevnim komadima?

Kada radim kolekciju, vodim se mišlju da sve ono što napravim poželim i ja nositi ili da to vidim u nekoj kombinaciji. U svakom slučaju, nekom tko se ne boji kolorita i jake ekspresije. Nisam minimalist, osoba u ovakvom tipu odjeće svakako će biti zamijećena u oku promatrača.

Kako se rodila ljubav prema modi i dizajnu?

Iz dječje zanimacije! Uz puno truda i dobar odabir studija preraslo je u nešto ozbiljno, opipljivo i stvarno. Neki su prijatelji za rođendan željeli novo računalo, ja sam željela atelje na tavanu. Svatko ima svoje prioritete.

Kakvi su planovi za budućnost?

Otputovati u Latviju na regionalni natječaj Habitus Baltija i predstaviti fakultet, diplomirati kroz par mjeseci i posvetiti se daljnjem usavršavanju i razvijanju brenda Yelena H. te pokušati osvojiti strano tržište i dalje se posvećivati inozemnim natječajima.

?>