Zdravlje

U želji za što ljepšim izgledom koji će izdržati sve dnevne obaveze, djevojke često posegnu za raznim trikovima, najčešće beauty blogerica, od kojih su neki Ok, a neki itekako štetni. Jedna od iznimno sumnjivih beauty metoda fiksiranja make upa je ona lakom za kosu. Djevojke nisu ni svjesne koliko time mogu nanijeti štete svojoj koži, pa čak i od samo jednog korištenja.

Riječ stručnjakinje “Kada se dugoročno ili više puta stavi lak za kosu na kožu, može narušiti pH kože, koji je zapravo zaštita, i doći će do oštećenja same kože, a stanice kože izgubit će vlagu. Posljedica toga su alergije i hiperpigmentacija. Lak za kosu sadrži sintetske mirise i sastojke koji nisu prilagođeni koži lica”, kaže Ivana Kosanović iz kozmetičkog salona Madame. Kada kožu pošpricaš lakom za kosu, možda se prva tri puta neće ništa dogoditi, ali dugoročno, tvoja koža bit će ispucala i suha, koža počinje ubrzano stariti i stvorit će se mrlje. Zapamti, lak za kosu, dakle, stvoren je da fiskira tvoju kosu, a ne kožu.

Umjesto uništavanja kože lakom za kosu, fiksatori poput ovih dobra su i povoljna zamjena Profesionalni vizažisti na fiksatore se oslanjaju već godinama i ne koriste se više samo za večernje izlaske, već i za svakodnevno šminkanje. Ako nisi znala fiksator možeš napraviti i doma – sve što ti je potrebno je biljni glicerin koji možeš kupiti u ljekarni, destilirana voda, zdjela i bočica s raspršivačem. Ova dva sastojka stavi u zdjelu, promiješaj i nasipaj u špricu. Tvoj fiksator je gotov u samo pet minuta.

?>