Moda

Korona kriza je nakon neobične 2020. godine donijela na modnu scenu nove trendove koji se okreću devedesetima, a veliku ulogu u njihovom stvaranju imaju upravo najpopularnije društvene mreže, Tik Tok i Instagram. Istražili smo kako izgledaju ovosezonski trendovi koji naglasak stavljaju na ekološku održivost, vintage komade, udobnost i minimalizam.

S obzirom na broj cijepljenih, ali i malu količinu zaraženih građana, vraćaju se i normalnija vremena što znači i više izlazaka. Ako više ne znate kako se odjenuti, „novo normalno“ sa sobom povlači i modne trendove, pa se na sceni mogu pronaći razni spojivi, ali i nespojivi komadi odjeće, što znači da za praćenje mode više nije potrebno neko znanje.  

Ovosezonski „tihi luksuz“, za one nešto punijeg džepa, okreće se brendiranim komadima koji su iz godine u godinu i dalje izrazito traženi unatoč visokim cijenama. Osobito su takvi komadi popularni, ako njihove modne kuće paze na ekološku održivost. Za one koji kako oni to kažu: „ne pate“ na modne marke, a zapravo su nešto slabije popunjenog džepa, ali koji žele zadržati dašak luksuznog i profinjenog looka, veliku ulogu odigrat će neutralni tonovi, osobito bež, pa se i tako možete snaći.

Od kolekcija u high street trgovinama pa sve do popularnih modnih ikona, vječni jeans uvijek će biti aktualan. Ovogodišnji trend i dalje su traperice visokog struka te dugih i širokih nogavica, po uzoru na modne devedesete. Može se reći, 2u1 hlače koje, ako ne nosite visoke potpetice, za sobom pokupe svu prašinu s poda, a opet dobro izgledaju.   

Želja za povratkom u jednostavnija vremena, vidi se i u modnim trendovima koji podilaze minimalizmu. U tom se slučaju mogu pronaći slip haljine, prozirni, mrežni i crop top komadi, na što su bake posebno alergične, kao i na niske čarape u zimska vremena.

Ono što je još uvijek trend, jesu trenirke. Ne samo što se nose po kući, nego i izvan nje, a kombiniraju se ni manje ni više, nego sa svime. Od visokih potpetica i kaputa, do čizama i kožnih jakni. U toplije vrijeme, mijenjaju ih kratke sportske hlače, za koje vrijedi isto pravilo.

Svoj povratak, na veliko iznenađenje, doživjele su slavne kroksice, koje su još jedan pokazatelj da je udobnost trend. Unatoč lošim mišljenjima modnih stručnjaka, kroksice su ipak doživjele veliki uspon, pa su se čak pojavile i na ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

Izvor fotografija: Pixabay/Screenshot s Instagrama

?>