KULTURA

Vox Feminae Platforma u suradnji s AK Galerijom održat će radionicu crtanja stripa pod vodstvom umjetnice Helene Janečić u Koprivnici, u subotu 9. prosinca od 15 do 18 sati. Radionica se održava u prostoru AK Galerije na Kampusu (Trg Žarka Dolinara bb), a nakon radionice, u 20 sati uslijedit će i izložba pod nazivom “Sve što trebam su olovka i papir”.

Polaznici i polaznice radionice upoznat će se s procesom stvaranja stripa: od početne ideje, preko kreiranja likova, pisanja scenarija te realizacije kroz režiranje kadrova i crtanje, a zadaci će biti prilagođeni i za početnike.

Nakon upoznavanja bit će predstavljeni i neki od postojećih strip albuma, pričat će se o konceptima i pojmovima na kojima se gradi strip i kakav sve strip može biti. Nakon uvoda polaznici i polaznice suočit će se sa dva zadataka, u prvom će kreirati flip booanimacije, dok će u drugom kreirati jednu strip stranicu na zadanu temu. A u tome će im pomoći voditeljica radionice Helena Janečić.

Nakon radionice, u 20 sati na istome mjestu otvorit će se izložba “Sve što trebam su olovka i papir” koju izlažu četiri ilustratora s područja Koprivnice: Zvonimir Haramija Hans, Krunoslav Nemčić, Ivan Ivanović i Nikola Sinković

Ako i vi želite sudjelovati na radionici prijavite se što prije na mail clanstvo@voxfemiane.net jer broj mjesta je ograničen.

Više o izložbi možete pogledati  na facebook događaju ili na facebook stranici AK galerije.

?>