Info

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) otvorili su natječaj za odabir kandidata za odlazak na Olimpijske igre mladih (OIM) u Bueons Airesu od 6. do 18. listopada 2018. godine.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) okupit će 30 mladih izvjestitelja s pet kontinenata na Olimpijskim igrama mladih 2018. i uključiti ih u program novinarske obuke koji traje od 30. rujna do 19. listopada. Mladi reporteri će biti akreditirani kao novinari pisanih medija (“E” press), kao takvi imat će pristup svim borilištima te će raditi i vježbati u glavnom press centru sa ostalim akreditiranim medijima, a od iskusnijih novinara tog područja dobit će i obuku.

Hrvatski olimpijski odbor će proslijediti izabrane kandidate kontinentalnoj olimpijskoj udruzi do 1. studenog 2017. godine, a Međunarodni olimpijski odbor objavit će završni popis izabranih novinara 12. prosinca 2017. godine. Svi kandidati ići će na dodatne provjere te intervju na engleskom jeziku.

Uvjeti kandidata za natječaj su sljedeći:

  • da su u dobi od 18 do 24 godine (do 30. rujna 2018.)
  • da su studenti novinarstva na fakultetu ili da već rade kao novinari
  • da su dostupni za sudjelovanje u cjelokupnom trajanju obuke
  • poznavanje engleskog jezika (u pismu i govoru)

MOO pokriva sve troškove mladih novinara koji će biti izabrani za sudjelovanje u OIM, a to uključuje prijevoz, smještaj, hranu i obuku.

Svi zainteresirani, koji zadovoljavaju uvjete natječaja, mogu se prijaviti na e-mail adresu: informiranje@hoo.hr (HOO) ili tajnik@hzsn.hr (HZSN).

?>