Film

Halloween franšiza u svojoj kolekciji broji 11 filmova, računajući i ovaj najnoviji. Priča prati Michaela Myersa, serijskog ubojicu koji je poslan u dječji zatvor kao dijete nakon što je ubio svoju sestru. Michael se pojavljuje u svim nastavcima, osim u Halloween III, filmu koji nema nikakve veze s ostalim filmovima osim što dijeli isti naslov. Također, Michael se pojavljuje i u remake duologiji filmova Roba Zombieja iz 2007. te 2009. godine.

Halloween (2018) baca u vodu sve nastavke osim originala i nastavlja priču 40 godina kasnije. Šutljivi Michael je u zatvoru i čeka premještaj, a njegova sestra Laurie (Jaime Lee Curtis) pati od PTSP-a te se svakodnevno sprema za okršaj sa starijim bratom. Lik Jaime Lee Curtis je najviše razrađen u filmu i zbog toga je najzanimljiviji. Odlično je portretirala svoj lik jer se točno može vidjeti kako je ta žena u konstantnom strahu. Sve to prolazi zbog samog Michaela, koji je njoj nešto više od „običnog“ ubojice – više kao Krampus, kako ga i sama naziva te joj označava utjelovljenje najvećeg zla. Ne da se smesti i cijelo vrijeme je na rubu akcije. Kada je riječ o samom antagonistu, on je dobar stari Michael. Maska je odlična i njegova ubojstva su, u nekim situacijama, veoma kreativna. Dodana mu je i kolika-tolika moralnost, no nemojte očekivati ništa previše – i dalje je serijski ubojica. Jedini upitnik može se pronaći u činjenici da je čovjek od 70 i nešto godina tako brz i agilan.

Ostatak filma je solidan – ostali likovi nisu toliko razrađeni pa ćete se morati natjerati da biste brinuli za njih. Napetost i nervoza se jako rijetko, gotovo pa i nikad ne pojavljuju u filmu. To je upravo ono što krasi horor filmove, a nedostajalo je ovomu. Komedija dodana u film nije bila dobra jer bi se maknuli iz mračne atmosfere u koju nas scenaristi pokušavaju uvući. 

Halloween (2018) je daleko od lošeg filma. Vrlo je solidan i nostalgično je napravljen, kako bi se reklo, by the book.  Propustio je unijeti neke novitete, no i takav je gledljiv. Da je mogao biti bolji, mogao je. Svakako preporučam da ga pogledate, ukoliko ste obožavatelji ove franšize.

?>