SPORT

Aston Villa ili Derby County, John Terry ili Frank Lampard, Harry Wilson ili Jack Grealish? Puno pitanja na koja smo dobili odgovore završetkom utakmice između ova dva kluba. U utakmici koja je izravna borba za ulazak u Premier League (prvu engelsku ligu) sukobili su se dva kultna engleska kluba, Derby County koji vodi Frank Lampard, bivši engleski reprezentativac i donedavna ikona Chelseaja i Aston Villa u kojoj je pomoćnik bivši kapetan, legenda Chelseaja i engleske reprezentacije John Terry. Dva velika prijatelja i bivši suigrači ovoga puta našli su se na različitim stranama.

Osim dvoboja dva velikana ovo je bila utakmica i za buduće velike zvijezde, Harryija Wilsona, velškog reprezentativca i igrača Liverpoola na posudbi u Derbyiju i Jacka Grealisha Engleza koji je rođen u Birminghamu te je odrastao kao veliki navijač Aston Ville. Obojica su imali sjajne sezone u svojim klubovima i ova utakmica im je došla kao šlag na tortu sjajne sezone. Da se sve ne svodi na romantiku je svima jasno, pogotovo kada uzmemo u obzir činjenicu da je utakmica za ulazak iz Championshipa u Premier League najunosnija utakmica na svijetu. Osim što ulazite u prvi rang engleskog nogometa, nagrada je i 170 milijuna funti na bankovnom računu, što je najveća nagrada u nogometnom svijetu, veća čak i od one koju dobivaju pobjednici Lige prvaka.

Na kraju je pobjedu odnio klub iz Birminghama, pogocima Johna McGinna i Anwara El Ghazija dok je utješni gol za Derby postigao Martyn Waghorn. Tako je Aston Villa turbulentnu sezonu zaokružila na najbolji mogući način. Naime na kraju prošle sezone Aston

Villa je bila u novčanim problemima jer nisu isplatili porez HM Revenue and Customs, grupi odgovornoj za prikupljanje poreza i plaćanja državne potpore. Sve je vodilo k tomu da njihov najbolji igrač Jack Grealish mora napustiti klub kako bi se izvukli iz financijskih problema. Na kraju se to riješilo promjenom vlasnika, da bi samo koji mjesec kasnije otpustili trenera Stevea Brucea i doveli Deana Smitha, koji je za pomoćnika uzeo već spomenutog Johna Terryija. Dean Smith također je od malena bio navijač Aston Ville te se uz tu strast uvelike zbližio s Jackom Grealishem što ih je na kraju dovelo do prve lige i zaokružilo ovu lijepu nogometnu priču.

?>