Tehnologija

Mobilne igre koje su nas u posljednjih 8 godina priljepile za stolicu ili nas natjerale da mobitel bacimo u zid

Android platforma se sasvim sigurno sve više pokazuje kao vrlo dobra platforma za igranje raznih zabavnih, ali i prilično zahtjevnih igara. Trgovina Play je još uvijek zaradom daleko iza Appleovog App Storea koji po preuzetoj igrici zaradi 4 puta više od Google Play Storea, a on zaradi oko 10 centi.

Iako je na Google Play Storeu većina igrica besplatna za preuzimanje očito je da se i od takvih zarađuje. U posljednjih nekoliko godina mogli smo se zabaviti s raznim igrama na svojim mobitelima i tu zabavu često dijeliti s prijateljima. Ovo je lista od 8 najpopularnijih Android igrica u posljednjih 8 godina.

Temple run

Temple run na tržište je došao još 2011. godine iako ga je većina nas igrala nešto kasnije. U ovoj zabavnoj igri trčite od zlih majmuna jer ste ukrali nešto iz hrama, a uz to možete skupljati novčiće. Cilj je ne pasti u provaliju i izbjeći sve prepreke kako biste došli do cilja-kojeg nema. Ovu igricu možete igrati zauvijek jer je nikada nećete proći. Osim originalnog Temple runa na tržištu postoje i drugi i treći nastavak.

Floppy bird

Sigurno se svi sjećamo ludila iz 2013. godine koje je pokrenula ova igrica- od urlanja na mobitel do njegovog bacanja u zid zbog frustracije. U ovoj igri vi ste ptica koja izbjegava zelene cijevi dok leti. I da, jednostavno je kako i zvuči, no nije bezopasno. Već 2014. godine ova igra ukinuta je i s Google Play Storea i Apple storea zbog negativnog učinka i stvaranja ovisnosti kod igrača.

Foto Lutris.net

Subway surfers

Igra za sve uzraste koju smo svi imali na svojim Androidima bila je i Subway surfers. Bježati od policajca dok skupljate novčiće i krećete se gore, dolje, lijevo i desno po tračnicama zaista je iznenađujuće zabavno. Ovo je igra koju mogu igrati i mlađi i stariji i kod svakoga će dobro proći.

Zynga poker

Igrica koja je nekad bila popularna, ali i danas drži svoje igrače na okupu. Simulacija pravog stola za Poker i mogućnost igranja u stvarnom vremenu sa stvarnim suigračima zaista je pun pogodak. Ako ste jako dobri u ovoj igri kartat ćete protiv onih nešto boljih, a ako ste nešto lošiji igrat ćete s igračima vama slične kvalitete. Sve u svemu, super igra za zabavu i vježba za kartanje Pokera u kojoj ne gubite pravi novac.

Clash of Clans

Počinjete na praznom travnjaku očišćenom od šume i gradite svoje naselje, rudnike zlata i pumpe za eliksir. Nakon što obučiš vojsku možeš krenuti u vojne pohode protiv drugih igrača u istoj kategoriji kao što je tvoja. Ako dovoljno uništiš tuđe naselje dobivaš trofej, a ako u tome nisi uspješan gubiš ga. Također osim što sam možeš napasti suigrače, možeš igrati u klanovima i sukobiti se s drugim klanovima u stvarnom vremenu.

Pokemon GO

Još jedna igra za kojom je poludio cijeli svijet. U Pokemon GO igrač je izazvan umjesto sjediti u kući i surfati po mobitelu izaći van u grad, prirodu ili bilo gdje kako bi našao Pokemone i prikupio ih. Ova igra vezana je uz prostor i fizičko kretanje kako bi se pronašli svi Pokemoni, no vrlo brzo su svi shvatili da nije dobra ideja djetetu dati mobitel i igru u koju može gledati dok u isto vrijeme hoda ulicom ne gledajući oko sebe.

Foto Jankee.cm

Candy Crush Saga

Za opuštanje (ili nekima za uzbuđenje) na Google Play Store došla je igrica Candy Crush Saga koja je tamo još od 2012. godine i još uvijek ima svoju grupu entuzijasta. Igra u kojoj se može proći stotine levela i još uvijek njezina nadogradnja i novi leveli dolaze. Cilj je spojiti tri jednaka bombona i tako prolaziti kroz levele. Zaista stvara ovisnost.

Coin master

Na kraju jedna igra za kojom trenutno ludi svijet iako je izašla još u 2016. godini. Nakon što su Kris Jenner i Khloe Kardashian napravile reklamu za ovu igricu popularnost joj je jako porasla. U ovoj igri sakupljate novčiće preko automata za kockanje i gradite svoje selo. Ako na automatu dobijete određeni jackpot možete opljačkati svoje prijatelje ili uništiti njihovo selo. Zbog ove igre raspast će se puno prijateljstava!

Foto hablamosdegamers.com
?>