Film

Ova godina bila je, kako za cjelokupni tako i za filmski svijet, u najmanju ruku izazovna. Pandemija je zatvorila kino dvorane koje su prijašnjih godina ostvarivale značajne profite. Veliki filmski studiji tako nisu imali izbora nego odgoditi premijere svojih najiščekivanijih ostvarenja za kraj ove i početak sljedeće godine. S obzirom na to da prodaja ulaznica na kino blagajnama ima najveći udio u ostvarivanju profita, filmska industrija zapravo i nije imala puno izbora. Bez obzira na rastući trend broja zaraženih u cijelom svijetu i najave novih valova pandemije kino industrija ipak se vraća i polako počinje prikazivati najbolje iz svojeg portfolija.

U nastavku donosimo popis filmova uvrštenih u planove prikazivanja u kinodvoranama do kraja ove i u početku nadolazeće godine.

James Bond: No time to die

Novi, 25. nastavak serijala o Jamesu Bondu definitivno je najiščekivaniji film na listi. Uradak kojeg je režirao talentirani Cary Joji Fukunaga originalno je trebao izaći u travnju, a sada je izgledno da će izaći u studenom. Radnja filma započinje pet godina nakon posljednjeg filma iz serijala, Spectre-a: James Bond se povukao iz službe i napustio MI6. Bond, kojega ponovno (i posljednji put) glumi Daniel Craig odmara se na Jamajci sve dok mu u posjet ne dođe agent CIA-e Felix Leiter koji od njega traži pomoć u novoj misiji. Osim Daniela Craiga, svoje uloge će reprizirati i Ralph Fiennes, Lea Seydoux, Naomie Harris, ali i Christoph Waltz u ulozi glavnog negativca – Ernsta Stavra Blofelda.

Wonder Woman 1984.

Novi nastavak Wonder Woman franšize vraća nas u 1984. godinu i prikazuje borbu Diane Prince s Maxwellom Lordom i Cheetah. Film je s budžetom od 175 milijuna dolara prepun specijalnih efekata i akcijskih scena, a glavnu ulogu ponovno će tumačiti Izraelka Gal Gadot. Također, redateljica je ista kao i u prethodnom nastavku iz 2017. – Patty Jenkins. Film je predviđen za prikazivanje u listopadu.

Tenet

Tenet je najnoviji triler iz tvornice genijalnog Christophera Nolana koji je zaslužan za oživljavanje Batman franšize, filmove Inception, Interstellar, Dunkirk i još mnoge druge uspješne uratke. U glavnim ulogama su John David Washington, Robert Pattison i Michael Caine, a radnja prati CIA-inog tajnog agenta koji manipulira vremenom kako bi spriječio Drugi Svjetski rat. Sve najave govore o tome da je Nolan svojim novim znanstveno-fantastičnim blockbusterom nadmašio samoga sebe, a film će se u kinodvoranama prikazivati od rujna.

Coming to America 2

U ovom nastavku uspješne i već sada kultne komedije iz 1988. glavnim glumcima Eddieju Murphyju i Arseniu Hallu pridružuje se i pomalo zaboravljeni Wesley Snipes koji je zadnjih godina više vremena proveo u zatvoru zbog utaje poreza nego snimajući filmove. Radnja filma vrti se oko bogatog afričkog princa Akeema (Murphy) koji se ponovno vraća u Ameriku kako bi upoznao svog sina – nasljednika trona u Zamundi. Film je režirao Craig Brewer, a planirani datum premijere je 18. prosinca.

Let him go

U ovom filmu Thomasa Bezucha glavne uloge tumače filmske zvijezde 90-ih godina prošlog stoljeća – Kevin Costner i Diane Lane. U filmu čiji je izlazak predviđen za studeni, umirovljeni šerif i njegova supruga napuštaju Montanu u potrazi za svojim unukom koji živi s obitelji opasnih namjera u Dakoti. Kada supružnici vide da im posvojiteljska obitelj ne želi prepustiti njihovog unuka kojemu su umrli biološki roditelji, ne ostaje im ništa drugo već boriti se svim sredstvima za svog unuka.

?>