Akademska čestitost

U četvrtak, 17. prosinca, u prostorijama Sveučilišta Sjever u Koprivnici održana je prva dodjela Rektorovih nagrada od osnivanja Sveučilišta. Nakon posljednje ovogodišnje sjednice Senata, dodijeljeno je jedanaest Rektorovih nagrada za najbolji uspjeh u akademskoj godini 2014./2015. i četiri nagrade za najbolji rad studenata u akademskoj godini 2014./2015. Zaslužni studenti dobili su povelje i novčane nagrade.

Nagradu za najbolji akademski uspjeh dobili su: Paula Perošić s Odjela za elektrotehniku, Alen Marčec s Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu, Neven Martinčević s Odjela za proizvodno strojarstvo, Toni Sakmardi s Odjela za graditeljstvo, Bojan Premužić s Odjela za tehničku i gospodarsku logistiku, Tina Cikač s Odjela za biomedicinske znanosti, Vanja Šok s Odjela za medijski dizajn, Ivica Barać s Odjela za novinarstvo, Maja Mutavdžija s Odjela za poslovanje i menadžment u medijima, Kurti Fitim s Odjela za poslovnu ekonomiju i Vedrana Loparić Duić s Odjela za komunikologiju i odnose s javnostima.

Nagradu za najbolji rad studenata dobili su:
– Sandra Jovanović i Siniša Medved za znanstveni rad Korelacija osobnih preferencija u izboru grafičkih elemenata i njihove primjene u oblikovanju plakata pod mentorskim vodstvom višeg predavača Marija Periše
– Monika Matak i Domagoj Vicković za umjetnički rad – dvije radijske reklame producirane u tonskom studiju u svrhu promidžbe Sveučilišta Sjever pod mentorskim vodstvom docenta Dubravka Kuhte
– Tena Križanec i Matija Županić za projekt Squarecube (instalacija) pod mentorskim vodstvom predavača Roberta Gečeka
– Žarko Uršulin i Leo Đura za rad Električni sklop za upravljanje bljeskalicom pod mentorskim vodstvom predavačice Dunje Srpak.

„Ove se godine mnogo toga odigralo na Sveučilištu Sjever. Nedavno smo postali osmo javno sveučilište u Republici Hrvatskoj i uspješno prošli postupak reakreditacije. I, evo, u novu godinu ulazimo s novim idejama za razvoj. Kada se odradi tako veliki posao, dolazi trenutak da zahvalim svima koji su sudjelovali u projektima, a ponajviše našim studentima, tako da smo na posljednjoj sjednici Senata upriličili dodjelu Rektorovih nagrada“, izjavio je Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever.

DSC02320

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Osjećam se ponosnim i sretan sam zbog nagrade. Nije nešto što sam očekivao niti mi je bio cilj dobiti nagradu, nego jednostavno što više naučiti i završiti ovaj fakultet kako bi mi se otvorile nove mogućnosti. Planiram upisati diplomski koji će se, nadam se, uskoro otvoriti na Sveučilištu Sjever. Želim svima koji još razmišljaju o upisu na fakultet poručiti da nikada nije kasno. Primjerice, ja imam 34 godine“, poručio je Ivica Barać, dobitnik Rektorove nagrade za najbolji uspjeh s Odjela za novinarstvo.

?>