DRUŠTVO

Sarajevski pisac Branislav Mikulić poznat po romanu Srcem do beskraja koji je odmah zapažen ne samo od strane čitalačke publike već i od književne kritike te je poznat i po drugim djelima i priznanjima koprivničkoj publici će se predstaviti u Hotelu Podravina u srijedu, 9. siječnja u 21 sat.

Epodravina navodi da će se večer održati u sklopu Zimske škole hrvatskog folklora koju organizira Hrvatska matica iseljenika u Koprivnici. Suorganizator ovog programa je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.

Sarajevski pisac je nakon završenog školovanja proučavao fenomen migracija radnika u inozemstvo, s fokusom na njegovu socijalnu i ljudsku dimenziju. Na tu temu je napisao nekoliko analiza, članaka, naučnih studija i monografija. Godine 1989. i on sam postaje migrantom. Ostaje u Holandiji do 2005. godine. Ekonomska i socijalna nejednakost su teme koje zaokupljaju njegovu pažnju. Od 2012. godine napušta karijeru naučnika i istraživača i posvećuje se pisanju i pripovijedanju. Uglavnom se izražava u formi kratke priče, a najradije na materinom jeziku.

Branislav Mikulić dobio je nekoliko priznanja i nagrada. Za svoje kratke priče dobio je posebnu pohvalu i povelju na Amity konkursu 2016. te nagradu na međunarodnom književnom konkursu “Miloš Crnjanski”. Posebno se proslavio s romanom “Srcem do beskraja.” Roman je 2017. godine nagrađen na međunarodnom književnom natječaju ”Fra. Martin Nedić“.

Danas Mikulić živi, piše i djeluje na relaciji Amsterdam – Sarajevo. Suradnik je brojnih  časopisa, revija  i portala, aktivan u nekoliko redakcija i uredničkih odbora.

Pozvani su svi knjigoljupci i oni koji su zainteresirani, a ulaz je slobodan!

?>