Info

U srijedu 23. siječnja 2019. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, Koprivničanac i poznati hrvatski putopisac Matej Perkov održat će zanimljivo putopisno predavanje „Od mora do vrha – Mont Blanc 2018“.Ekspedicija “Od mora do vrha – Mont Blanc 2018” naslov je predavanja koje će na Stručno-znanstvenom odjelu Koprivničke knjižnice održati Koprivničanac i putopisac Matej Perkov. U sklopu predavanja ujedno će najaviti i svoju treću knjigu.

Kako stoji u obavijesti na web stranici knjižnice, Matej Perkov prošlog je ljeta posjetio popularni Mont Blanc, najviši vrh Alpi. Ono što je neobično u njegovom putovanju jest činjenica da se na 4810 m visok vrh uputio od razine mora s pješčane plaže u talijanskoj Savoni. Nakon sličnih ekspedicija u Iranu i Maroku, ovog puta Matej istražuje pomalo nepoznatu, romantičnu sjevernu Italiju i druži se sa srdačnim stanovnicima od kojih je dobio nadimak „hodočasnik“. Ovu originalnu priču s brojnim anegdotama uz atraktivne fotografije možete čuti na predavanju.

Matej Perkov rođen je u Koprivnici 11. 9. 1983. godine. Završio je srednju školu i fakultet turističkog usmjerenja, radio je na Sveučilištu Libertas, a sada djeluje samostalno kao freelancer predavač. Planinarenjem se bavi dugi niz godina, a svoja putovanja prenosi publici preko zapaženih predavanja koja održava po cijeloj Hrvatskoj i preko članaka koje objavljuje na raznim web portalima i časopisima. Autor je nekoliko stručnih tekstova iz područja planinskog turizma. Čest je gost na osnovnim i srednjim školama, gdje mladima održava motivacijska predavanja s primjerima svojih visokogorskih iskustava.

Svi zainteresirani su dobrodošli, a ulaz je besplatan!

?>