ŽIVOT

Opće je poznato da svi studenti , bili redovni ili izvanredni , mogu raditi preko student servisa. Na varaždinskom student servisu tako je prijavljeno preko 100 aktivnih poslova. Redovito prateći katalog, te onu najbitniju stvar – satnicu, primijetila sam kako se brojka aktivnih poslova iz dana u dan povećava isto kao i satnica. Ovdje se pojavio oblačić nad glavom u kojem stoji pitanje: “Jel’  studenti ne žele raditi ili im je samo satnica premala?”

Stoga sam upitala studente rade li uopće te zbog čega rade: „Radim preko student servisa da si skupim neke novce i da zaradim za život kako bih sama sve mogla financirati. Uostalom nudi više pogodnosti i satnica je veća nego da sam baš zaposlena tipa u dućanu“, kazala nam je izvanredna studentica Lea, a redovna studentica Stela ispričala nam je sljedeće: „Radim ponekad vikendom, kroz tjedan ne stignem jer studiram dvopredmetno u Zagrebu. Radim kako bih imala svoje novce i tako rasteretila roditelje od plaćanja za sve.“ Dok nam je redovna studentica Adela rekla da se potpunosti želi posvetiti studiranju, a tek po završetku studiranja tražiti posao.

Stoga najveći problem nije taj da studenti ne žele raditi, odnosno većina studenata,  bili redovni ili izvanredni  rade. Iz priloženih odgovora  vidimo da im nije ni satnica toliko bitna već im je bitno da samo nešto zarade. Najveći je problem što ima previše poslova, a premalo studenata. Ovdje se javlja novi oblačić nad glavom s pitanjem: “Studira li iz godinu u godinu sve manji broj ljudi?”, no to pitanje za sada ćemo ostaviti sa strane.

 

Fotografija: Pixabay

?>