DRUŠTVO

Kakvi su stavovi, vrijednosti i uvjerenja mladih u Hrvatskoj danas? S kojim se izazovima suočavaju mladi danas na putu odrastanja? Sve je to Studija o mladima u Hrvatskoj koju su u petak navečer, 15. studenoga, predstavili dr. sc. Nikola Baketa i mr. sc. Marko Kovačić sa Instituta za društvena istraživanja iz Zagreba u organizaciji Instituta Friedrich Ebert Stiftung iz Zagreba.

Predavanje je započelo pozdravnim govorom pročelice Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo, doc. dr. sc. Gordane Tkalec te je sa zadovoljstvom pozdravila goste i brojne studente.

Pročelnica Tkalec

Uime Instituta F. E. Stiftung predstavila se Antea Pamuković, a ispred Grada Koprivnice obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić te poručio:

Od sveg srca želim da i dalje razvijate Sveučilište Sjever upijajući znanje od vrhunskih profesorica i profesora. Isto tako vam želim da vi budete jedna od onih generacija koja će našu zemlju učiniti ravnopravnom i razvijenom članicom EU i punopravnim pripadnikom modernog svijeta te vam se zahvaljujem što na ovaj način, sudjelovanjem na ovom panelu, sudjelujete u proslavi 663. rođendana naše Koprivnice. – rekao je ponosno gradonačelnik, uz kojeg su bili njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek.

Gradonačelnik Jakšić

U punoj dvorani studenata i profesora, predstavljena je Studija o mladima o čemu su kasnije gosti kasnije raspravljali. Panel raspravu moderirala je predavačica sa Sveučilišta Sjever, Ivona Čulo. Studenti su bili zainteresirani jer se radi isključivo o njihovoj dobnoj skupini te su olako sudjelovali u raspravi.

moderatorica Ivona Čulo, dr. sc. Nikola Baketa i mr. sc. Marko Kovačić

“Rezultati studije temelje se na istraživanju provedenom na 1.500 adolescenata i mladih u dobi od 14 do 29 godina iz svih regija i društvenih slojeva Hrvatske. Osim toga, usporedba s prethodnim istraživanjima mladih omogućila je da se identificiraju trendovi i potencijali mladih u Hrvatskoj.”

foto: David Vadas

?>