Info

U srijedu, 8. studenog na Sveučilištu Sjever od 11 do 19 sati održat će se radionica s tematikom digitalne materijalnosti, bazirana na predstavljanju terminologije, tehnike i taktike data bendinga te osnovne premise novih medija kao komunikacijskog praxisa u kojemu se konstruktivno presijecaju suvremene paradigme digitalnih politika, računalnog technêa i métiera digitalnog izričaja.

Radionica je građena kratkom uvodnom kontekstualizacijom raznolikih digitalnih praksi u kulturnom i računalnom području novomedijske umjetnosti koja nastaje uslijed otvorenog i slobodnog znanja i softvera,  konkretizirajućom demonstracijom materijalnosti samih formata — spremnika, kodeka, programa i licenci kao bitnih gradbenih elemenata digitalnog ekosustava, te praktičnim radom kojim sami polaznici/polaznice usvajaju predstavljenu terminologiju i likovno-tehničke postupke.

Organizator radionice je AK galerija, a voditelj je neprofitna umjetnička organizacija „Format C“ s djelatnošću u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva, radionicu će voditi Dina Karadžić i Vedran Gligo.

Radionica će se održati na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, 1.kat, A 103 (atelje) od 11 do 19 sati. Potrebno je 10-15 polaznika koji se mogu prijaviti na mail atelieri.koprivnica@gmail.com. Također, za radionicu je potrebno donijeti vlastiti laptop.

Radionicu „Digitalna multimedijalnost“ sufinancirali su Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture RH.

?>