Film

MOP 04 Festival multimedije održat će se ove godine od 21. svibnja do 23. svibnja u Varaždinu. Festival se održava već četvrtu godinu, a ovogodišnja tema festivala je digitalni svijet u kojem živimo, radimo i stvaramo.

Program festivala najviše je povezan s multimedijom i digitalnom kulturom, pri čemu se nastoji aktivirati što više studenata, predavača, dizajnera, multimedijalnih umjetnika, glazbenika i ostalih kreativaca kako bi se međusobno razmijenila znanja i povećali potencijali.

Festival nudi i zabavni program uz mnogo komunikacije i međusobnog druženja.

Na konferenciji za novinare na Sveučilištu Sjever program četvrtog izdanja MOP-a predstavili su predsjednik udruge MOP Fran Mubrin i voditeljica volontera Anja Kralj.

„MOP je ove godine poseban jer digitalni svijet približava svakome, zajednici se predstavljaju brojne radionice, predavanja, filmske projekcije i zabavni sadržaji poput partyja u atriju dvorca Stari grad uz interaktivne instalacije, a sam projekt namijenjen je studentima, ali i svim digitalnim kreativcima koji žele doznati nešto više o digitalnim medijima“, kratko je najavio program Fran Mubrin.

MOP4 Mubrin, Kralj

Programi će se održavati u Palači Herzer gdje će na prvom katu biti predavanja, a u ostalim prostorima izložbe Electro_Baroque Radiona.org i studentska izložba Odgovor nepoznatog. U podrumu palače bit će MOP Kinoteka, program koji će biti fokusiran na projekcijama kratkih filmova iz područja multimedije, dizajna i (digitalne) umjetnosti.

Također, u sklopu festivala 23. svibnja u 18:30 održat će se i prvi hrvatski #MopDribble meetup na kojem će se predstaviti najbolji hrvatski digitalni dizajneri.

MOP4 završit će velikim MOP PARTYjem u atriju tvrđave Staroga grada, gdje će biti postavljene multimedijalne intervencije FnF5 instalacije, a poseban ugođaj pripremit će mladi hrvatski trio Chui te Sir John i Kodin.

Ulaz na sve sadržaje festivala je besplatan. Generalni pokrovitelji festivala su Studentski zbor Sveučilišta Sjever, Sveučilište Sjever i Grad Varaždin.

Više detalja o festivalu i programu možete pronaći na službenim stranicama MOP-a. Vizualni identitet festivala osmislio je Marko Hrastovec, a internetska stranica djelo je Frana Mubrina i Dine Trojaka.

?>