Glazba

Mlade nade iz Ivanić Grada uz skroman, ali kvalitetan sadržaj traže svoje mjesto pod suncem. Ivan Novačić, inače student novinarstva, nam je bio spreman dati par odgovora kako bi bolje znali o kome se radi. Svirali su s velikim facama iz Hrvatske, s bendovima poput Kawasaki 3p i Bambi Molesters. U petak, 04.11.2016., nastupaju u koprivničkom FUNK-u. Ovi dečki nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Pogotovo treba pripremiti grla za: “Sviraj stare!”, “One s prvog albuma!”, “Hoćemo još!” i ostale uzvike.

Tko čini Quentin i kada ste ga osnovali?

Quentin čine Marko Devčić (super gitara), Igor Peršić (super bubanj), Jakov Šafran (super bas), Ivan Šafran (super tehnikalije) i u Quentin još spadam ja (obična gitara). Bend je osnovan dosta prije, mislim da je to bilo prije neke 3 godine, ali dosta se toga promijenilo, pa iskreno ne bih znao odrediti točan datum.

Čime se bavite inače?

Quentin je dosta svestran, bavimo se svime. Imamo kuhara, novinara, montažera/medijskog tehničara, fotografa, preprodavača… Ne treba se ograničavati, zar ne?

Zašto baš Quentin?

Zato što je Mute bilo glupo.

Kako vi opisujete žanr Psycho Desert Noise?

Ma taj žanr je nastao jer ni sami nismo znali kako bi se opisali. Ni danas, iskreno, ne znamo. Dosta utjecaja preuzimamo iz psihodelije i nekog desert rocka/stonera. Noise je tu samo zbog toga što ne volimo totalno ispeglane i savršene stvari i snimke. Zašto? Nema to te čari!

Tko su vam uzori?

O uzorima je dosta teško govoriti jer svatko od nas sluša i prati dosta različite glazbe, tako da međusobno dosta utječemo jedni na druge. Naravno, imamo mnogo zajedničkih žanrova (post-punk, stoner, surf, proto punk…) i izvođača (Ariel Pink, Qotsa, Thundercat, Lidija Bačić, Flying Lotus, Galsmap killer, BadBadNotGood, Tame Impala…) koje volimo i pratimo, no sve se to mijenja iz tjedna u tjedan.

Kako vas je scena u Ivaniću i okolici prihvatila?

O tome je teško govoriti jer zvučimo poput egocentričnih manijaka, ali ljudi su nas stvarno dobro prihvatili. I u Ivaniću i u okolici imamo samo riječi hvale te sad već imamo ekipu koju uvijek vidimo na koncertima. Što se scene tiče, to je sve dosta zeznuto, jer nema baš nekih većih prilika, osim ako nešto sami ne organiziramo. Gradovima (prvenstveno Ivaniću) je, izgleda, lakše platiti neki turbo-kul bend poput Vatre nego nama dati neki ozbiljniji koncert.

Što ste sve snimili do sada?

Snimili smo četiri demo snimke prije dvije godine (valjda dvije, nismo zicer), a sada smo snimili EP od pet stvari koji bi trebao trajati nekih 30-ak minuta. Uskoro ide van i u prodaju te ćemo s tim za sada napraviti nešto veći iskorak.

Surađujete li s nekim drugim mladim bendovima iz HR i okolice?

Pa sa bendovima iskreno ne surađujemo, jedino surađujemo s Ivanićkim kolektivom Veselje koji organiziraju JohannesburgFest i to je zapravo to. Valjda smo sramežljivi.

Kako je bilo dijeliti stejdž sa Krankšvesterom, Kawasaki 3P-om, Bambi Molestersima?

Bilo je stvarno lijepo nastupati uz poznatije bendove na prvom JohannesburgFestu, kada su nastupali Prti Bee Gee i Krankšvester, ali to nije ni usporedivo s ovogodišnjim festivalom gdje smo svirali s Bambi Molestersima. Kada nastupaš, prije takvog benda to je stvarno odličan osjećaj, s tim da se Molestersi ne drže k’o da imaju štap u guzici i ponašaju se normalno i pristupačno za razliku od drugih bendova. Samo pohvale, svaka čast.

Koje su vam svirke ostale posebno u sjećanju i zašto ?

Pa iskreno svaka svirka je posebna, još jedna u nizu, a iskreno jedna od boljih je bila druga gaža u karijeri, policija nas je zaustavila u pola koncerta i nisu dali da završimo jer smo, izgleda, bili kriminalno dobri/loši, kako si tko okrene.

Jeste li spremni za FUNK ?

ZA FUNK SPREMNI!

Koji su idući datumi za sviranje ?

Pa nemamo ništa točno ugovoreno, kroz mjesec dana se puca na Zagreb.

 

 

 

?>