Uncategorized

Topao i iskren zagrljaj svakome će uljepšati dan. Zbog toga se već dugi niz godina, na današnji dan, 21. siječnja obilježava Međunarodni dan zagrljaja. Inicijativu je pokrenuo 1986. svećenik Kevin Zaborney u Americi. Običaj se proširio na ostatak svijeta. S obzirom da se siječanj smatra depresivnim mjesecom, Zaborney je odabrao ovaj datum jer je želio pokazati važnost zagrljaja.

Zagrljaj ima čarobne moći. Čini nas veselijima, smanjuje stres i bolove, snižava krvni tlak, povećava samopouzdanje. I ono najvažnije, besplatan je. A možemo ga podijeliti sa voljenim osobama, bližnjima, poznanicima, pa čak i kućnim ljubimcima.

Postoji nekoliko vrsta zagrljaja:

Zagrljaj s leđa – savršen način da nekome pružite podršku i naklonost. Ova vrsta zagrljaja pokazuje da imate nekoga tko je uvijek tu uz vas.

Medvjeđi zagrljaja – smatra se jednim od najjačih zagrljaja. Jedna ruka ide preko ramena, a druga preko struka grljene osobe.

Obrazni zagrljaj – nježni zagrljaj u kojem se dodiruju obrazi.

Postranični zagrljaj – zagrljaj dvoje ljudi koji stoje jedan uz drugog.

Zagrljaj „Pogodi tko je“ – osoba koja grli prilazi odostraga i drugome pokriva oči. Super kada želite iznenaditi voljenu osobu.

Zagrljaj „Oko srca“ – osobe se grle tako da im je jedna ruka iznad ramena, a druga ispod pazuha.

Zagrljaj „Želim te“ – najslađi zagrljaj. Kada mladić drži djevojku oko struka, a ona njega grli rukama oko vrata.

 

 

?>