DRUŠTVO

Uz niz događanja, srednjoškolci diljem Hrvatske i ove će godine 17. studenoga obilježiti svoj dan. Učenici Gimnazije Fran Galović i Obrtničke škole Koprivnica ove su godine stvar preuzeli u svoje ruke.

Projekt prvenstveno uključuje srednjoškolce, ali i studente diljem Hrvatske. Udruga srednjoškolaca Hrvatske (USRED) ove je godine pripremila program u Koprivnici i Varaždinu, ali i u ostalim gradovima – Osijeku, Krapini, Daruvaru, Požegi, Splitu i Rijeci. Ideja za projekte krenula je od dvije gimnazijalke – Ivane Dujak, koordinatorice Udruge Koprivničko- križevačke županije, i Tatjane Matić, članice Upravnog odbora Udruge srednjoškolaca Hrvatske i urednice portala usred.hr.

Ciljevi projekta su promicanje prava učenika, jačanje njihove uloge u društvu, motivacija i postizanje aktivizma uz promoviranje tolerancije i nenasilja.

Tijekom cijelog tjedna srednjoškolci mogu sami birati glazbu i svakodnevno uživati u aktivnostima. Na sam dan MDS-a, osim prigodnih kolača, dijelit će se promomaterijali vezani za projekt Nisi sam kojim se pokušava spriječiti nasilje među djecom i mladima. Dan kao san drugi je projekt koji pomaže ranjivim društvenim skupinama, osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Tjedan zatvara zajednički party u KKC-u Pixel.

Program

Od 16. do 20. studenoga: Tjedan dobre glazbe po izboru srednjoškolaca.

Ponedjeljak, 16. 11.

Projekcija filma Naša prava.

Utorak, 17. 11.

– 10:25 – Gimnazija Fran Galović: kolači i glazba povodom MDS-a

– 13:10 – Predavanje gimnazijalke Maje Bošnjak o putovanju u Kanadu i Ameriku.

Pića po nižim cijenama za sve srednjoškolce u MDS kafićima (Caffe bar Taraščice, Caffe bar Chill Out, Caffe bar Plus, Caffe bar Amazona).

Srijeda, 18. 11.

– 13:30 – Algebrino savjetovanje prvi put u Frankopanskoj ulici 3 u Koprivnici (prostorije Hrvatske gospodarske komore).

Četvrtak, 19. 11.

– 12:30 – sportski turnir srednjoškolaca i studenata (dvorana Gimnazije Fran Galović).

Petak, 20. 11.

– 19:00 – Srednjoškolci za mikrofonom, večer poezije i glazbe (KKC Pixel)

– 21:00 – Studentsko-srednjoškolski trash party (KKC Pixel).

Međunarodni dan srednjoškolaca (MDS) tradicionalno se obilježava u spomen na praške studente. Oni su 17. studenoga 1939. zbog mirnog prosvjeda streljani bez suđenja.

Svakodnevna događanja možete pratiti ovdje.

?>