DRUŠTVO

U srijedu, 24. svibnja pred studentima Sveučilišta Sjever, ali i drugim zainteresiranima, planinar i putopisac Matej Perkov održao je motivacijsko predavanje “Nađi svoj put” u Koprivnici.

Riječ je o spajanju više hobija u jedan, te o pronalaženju svog vlastitog puta do uspjeha. U Matejevom slučaju, radi se o uspinjanju na najviše planinske vrhove te o pisanju. Osim putopisa, Perkov je i dugogodišnji kolumnist i komentator s iskustvom u više medija. Autor je više putopisnih knjiga, od kojih su samo neke “Planinarenje je način izražavanja”, “Pamet u glavu, pivo u ruke i put pod noge!” i najnovija “Želim dotaknuti nebo”.

Na predavanju, osim osvrta na vlastita putovanja, najveći naglasak je na motiviranju ljudi da učine nešto kreativno i drugačije te da sami prepoznaju vlastite kvalitete i da iskoriste elemente u svojem vlastitom okruženju na koje se mogu osloniti za vlastiti uspjeh.

“Današnji mediji, pogotovo digitalni diktiraju određene trendove u suvremenom novinarstvu, a mladim novinarima je teško sve to pratiti te se često ne znaju snaći zbog svih tih pritisaka. Dolaze pitanja kako to sve financirati, odakle, kako će sutra naći neko plaćeno zanimanje te kako doći do publike pored svih medija koji su zapravo konkurencija drugim medijima, bilo to portalima,  novinama, časopisima. Nadam se da su studenti možda dobili nekakvu ideju kako koristiti vlastitu kreativnost i vlastite kompetencije i biti drugačiji od drugih, što će im omogućiti uspjeh u njihovoj profesionalnoj novinarskoj karijeri.”, izjavio je Matej.

?>