Akademska čestitost

Studenti Sveučilišta Sjever Marina Štefančić, Lea Kukmanović i Tomislav Mravičić dobitnici su nagrada  na izložbi hrvatskog dizajna 17/18.

U sklopu otvorenja Izložbe hrvatskog dizajna 1718, u petak, 26. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt održana je i svečanost dodjele nagrada i priznanja najboljim dizajnerskim radovima u pojedinačnim kategorijama izložbe, kao i Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, Ico-D Excellence Award te Nagrada HDD-a za životno djelo. U svim tim nagradama našli su se i naši studenti – Marina Štefančić, koja je pod mentorstvom Igora Kuduza i Andra Giunia osvojila nagradu za dizajn vizualnih komunikacija za seriju plakata Kino Tuškanac, Lea Kukmanović također pod mentorstvom Igora Kuduza u kategoriji Koncept, inicijativa i kritički dizajn osvojila je nagradu za projekt “Rudi želi laku noć”. Bivši student Sveučilišta Sjever Tomislav Mravčić u istoj kategoriji kao i Lea osvojio je nagradu za projekt “Nervo – jer u Splitu struje nema” pod mentorstvom Ivice Mitrovića i Olega Šurana (DVK UMAS).

 Marina Štefančić o projektu

“Ovaj je rad inače bio dio prvog zadatka kojeg smo radili pola semestra na kolegiju Promotivni dizajn. Radilo se o dizajniranju serije plakata za kulturnu instituciju koju smo mogli birati iz nekoliko ponuđenih. Kino Tuškanac se pokazalo kao super odabir, budući da sam veliki fan filmske umjetnosti općenito. Serija plakata filmskih ciklusa je putem tipografskih elemenata i konzistentnih krugova simbolično predstavljena i funkcionira kao vertikalna filmska vrpca i projekcija istovremeno. Ovisno o karakteru projekcija, u sredini plakata u krugu prikazani filmski redatelji predstavnici određenog područja  (Francuska, Koreja, Italija). Kako se projekcije izmjenjuju, tako se izmjenjuju i njihovi predstavnici.” Cijelu seriju plakata možete pogledati na ova dva linka.

?>