Kazalište

Nakon pauze Ludens teatar nastavlja s djelovanjem u Koprivnici. Već ovog mjeseca počinju predstave, a moguće je i upisati se u Dramski studio te Scenografsku radionicu.

Upisi će se vršiti od 31. listopada do 15. studenog u uredu Ludens teatra, a prijaviti se mogu svi zainteresirani školarci koji će prijavom biti podijeljeni u grupe obzirom na uzrast. Roditelji upisuju djecu mlađu od 14 godina, a stariji od 14 to mogu i sami učiniti.

Ovog mjeseca na reportoaru su tri predstave, jedna gostujuća i dvije iz produkcije Ludens teatra.

Svečana premijera nove predstave Sjećanje vode u režiji Franke Petrović održat će se 11. studenog u 20.00 sati. Prva izvedba predstave održati će se dan kasnije, 12. studenog u 20.00 sati u Domu mladih. Autorica teksta je Shelagh Stephenson, na hrvatski ga je prevela Lara Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier.

Priča govori o tri sestre (Bojana Gregorić Vjezović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak) koje se susreću u kući svog djetinjstva uoči majčina sprovoda. Njihovi partneri (Goran Grgić, Ivan Grčić) se teško snalaze u paklenom trokutu u kojem su se našli, a upravo su situacije konflikta između sestara i zatečenih muškaraca pokazatelji britkog britanskog humora kojim je tekst bogat. Ulaznice za prvu izvedbu predstave moguće je kupiti u Šarenom dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu, na portalu Ulaznice.hr te uredu Ludens teatra u Domu mladih. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 40,00 kn.

Sljedeća predstava na redu je Kazalište – što, kako i zašto uopće? 18. studenog u 20.00 sati. Ovo je predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena, a govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Kazalište je složen mehanizam koji pokreću mnogi, od ravnatelja do portira, a veliki broj tih ljudi prolazi scenom. Jedan od glavnih aktera predstave je i publika koja također predstavlja samu sebe. Ulaz na predstavu je besplatan.

Gostujuća predstava zagrebačkog Teatra EXIT Taksimetar, održat će se 26. studenog u 20.00 sati. Predstava priča o životu taksista u Zagrebu dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo ljudi, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvena dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije društva i vremena u kojem živimo.

 

?>