SPORT

Izabranice Daria Obrana ugostile su moćnu zagrebačku Lokomotivu u petak (5. studenoga) u svojoj dvorani Europskih prvaka, od koje su na kraju uvjerljivo poražene rezultatom 29:21.

Moćne Lokosice su svoju nadmoć nad domaćim sastavom pokazale kreiravši prednost od samog početka utakmice. Tu prednost zadržale su cijelo prvo poluvrijeme koje je završilo rezultatom 18:11 za gošće.

Uz konstantnu odličnu igru, prednost su stvarale brzim protuudarima i realizacijom iz sedmeraca. U sastavu Nenada Šoštarića, najbolje su bile: Tena Petika sa šest pogodaka, Stela Posavec i Andrea Šimara, obje s po pet pogodaka. Nastavak utakmice bilo je čisto odrađivanje posla i zadržavanje prednosti.

Pitanje pobjednika bilo je neupitno iako su Bjelovarčanke u jednom trenutku utakmice smanjile zaostatak, koji je mogao biti i manji da su realizirale barem nešto od čak pet propuštenih sedmeraca. Možda bi se stvari razvijale drugačije da je trener Obran u ovoj utakmici mogao računati na ozlijeđene Ines Pifar i Emu Guskić, no djevojkama nije za zamjeriti ništa. U ovih 60 minuta najbolje iz bjelovarskog sastava bile su Mihaela Gavrić i Lucija Jandrašić s po sedam pogodaka.

Ovakvim završetkom rukometašice Lokomotive stigle su do 20 bodova iz 10 odigranih utakmica. Dakle, Šoštarićeve djevojke su zadržale stopostotan učinak. Bjelovarčanke su trenutno pete s 10 bodova i 9 odigranih utakmica.

?>