Film

Mlada američka spisateljica Anna Todd 2014. godine objavila je ljubavni roman „Poslije svega“ pogodan za mlađu populaciju, a ovog mjeseca se u kinima emitira i film pod istim nazivom.

Knjiga i film „Poslije svega“ govore o ljubavi koja ne poznaje granice. Radnja se događa između dvoje tinejdžera – Hardina i Tesse. Djevojka Tessa je odlikašica koja je u vezi  s pristojnim srednjoškolcem i živi s majkom koja joj želi život u kojem nema puno odstupanja od zacrtanog sigurnog plana. Sve se promijenilo kada je otišla na studij i upoznala Hardina. Hardin je sin rektora sveučilišta, pomalo je problematičan i živi po svojim pravilima. Na prvu su potpuno nespojiva dva svijeta, ali se ipak dogodila ljubav između njih dvoje gdje su morali doznati puno toga jedan o drugome.

Američka spisateljica Anna Todd dobila je titulu najveće internetske senzacije našeg doba jer je knjiga na platformi Wattpada u kratkom vremenskom roku imala više od milijardu pregleda. Zahvaljujući takvoj čitanosti knjiga je objavljena u još 26 zemalja u svijetu.

Autorici knjige jedan od uzora bila je spisateljicu E. L. James i njezin roman 50 nijansi sive iako neke recenzije navode da ne vide poveznice između ta dva romana.

Film „Poslije svega“ na uzoru knjige prikazuje se u svim kinima od 18. travnja. U prvom tjednu prikazivanja film je pogledalo oko 14 000 Hrvata.

?>