Predstavljamo studente

Kristina Prišč, studentica druge godine novinarstva na Medijskom sveučilištu Koprivnica, od svojih se kolega s fakulteta, među ostalim, izdvaja po rijetkom i plemenitom hobiju – brizi za konje. Na svom imanju u Orahovici, kamo se iz Koprivnice vraća gotovo svakog vikenda, ima pet vlastitih konja te nekoliko tuđih koje trenira za sportska natjecanja.

„Moji konji su engleski punokrvnjaci. Nekada su bili aktivni u trakćem sportu za koji su sada prestari pa s njima nastupam uglavnom na preponskim turnirima. Osim vlastitih ‘engleza’, treniram i njemačke holsteine i oldenburge. Veselim se proljeću jer neki od mojih ljubimaca tada očekuju prinove pa će se broj ovih plemenitih životinja u mojim stajama povećati“, priča Kristina Prišč.
Otkriva kako joj je početak studija u Koprivnici i odlazak iz Orahovice jako teško pao upravo zbog odvajanja od konja.

„To su moji prijatelji. Ljubav prema konjima u meni je urođena, još kao dijete bila sam okružena plišanim konjićima, a soba mi je bila oblijepljena posterima tih životinja. Prvog konja sam dobila za dvanaesti rođendan koji pamtim kao jedan od najsretnijih dana u životu. Teško mi je bez njih pa svaki vikend nastojim otići kući. Osim toga, izgubljeno vrijeme nastojim nadoknaditi baveći se intenzivnije njima tijekom svakih praznika“, kaže naša sugovornica.

Kristina Prišč vjeruje kako je konjički sport u Hrvatskoj zanemaren. O njemu se, kaže, premalo govori u medijima. K tome, uzgoj konja danas je vrlo skup i podrazumijeva puno ulaganja i odricanja pa si taj hobi, na žalost, mogu priuštiti tek rijetki pojedinci.

?>