Putovanja

S obzirom na sve što se događa zadnjih nekoliko mjeseci, mnoga putovanja u inozemstvo su otkazana. Ali zašto ne prilagoditi se situaciji u kojoj se nalazimo i promijeniti navike putovanja? Ovo je idealno vrijeme za obići Lijepu Našu. Koliko nas nije vidjela veliki dio Hrvatske, a kako kažu: prije nego kreneš u svijet, pogledaj što imaš kod kuće.

Zbog manjeg broja turista i u nadi da se ova sezona, kako-tako „izvuče“, mnogi su snizili cijene apartmana. Sada je idealno vrijeme za obići primorske gradove u kojima su uobičajene cijene noćenja poprilično visoke. Obilazak Hrvatskom možete sada doživjeti po nikad jeftinijim cijenama!

Nacionalni parkovi

Nacionalni park Plitvička jezera do 24. svibnja nudi ulaznice po akcijskim cijenama! Ulaznica se naplaćuje 50 kuna, a za studente snižena je na 30 kuna. Od 25. svibnja cijene se ponovno počinju povećavati pa tako do 18. lipnja za odrasle će iznositi 90, a za studente 55 kuna. Nakon toga, cijena ulaznice vraća se ponovno na 200 kuna. Ako imate vremena, iskoristite ove ponude. Plitvička jezera su najstarija jezera u Hrvatskoj i doista ih vrijedi posjetiti.

Plitvička jezera Izvor: Pinterest

Nacionalni park Risnjak također nudi ulaznice po manjoj cijeni. Za odrasle ona iznosi 45 kuna, a za djecu do 18 godina, 25 kuna.

Ulaz u Nacionalni park Krka također je po promotivnim cijenama. Za odrasle ulaznica iznosi 50 kuna, a za djecu do 18 godina – 25 kuna. Također restorani na Krku nude obroke po znatno nižim cijenama. Ako niste toliko za ručak u restoranu, uvijek postoji varijanta piknika.

Mljet je svoja vrata također otvorio 11. svibnja, a cijene su znatno manje. Za odrasle osobe ulaznica iznosi 50 kuna, a za djecu i studente 30 kuna.

Za sve individualne posjete otvoreni su i Brijuni, a ovaj nacionalni park također nudi promotivne cijene koje iznose 95 kn za odrasle i 50 kn za djecu od 4 do 14 godina. U cijenu je uključena vožnja brodom, posjet Safari parku te vožnja otvorenim turističkim vlakom po otoku. Također posjetiocima će biti omogućen posjet znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice.

Brijuni Izvor: Nibatours

Idealno vrijeme za posjetiti gradove za koje dosad niste imali priliku doživjeti

Osim prekrasnih Nacionalnih parkova, ovo je pravo vrijeme za posjetiti primorske gradove poput Splita, Šibenika, prekrasni Zadar, Dubrovnik i povijesne zidine. Osim dalmatinskih gradova, Istra je također sada otvorila svoja vrata. Poreč, Pula, Novigrad, Medulin ili najmanji grad na svijetu – Hum. Osim što je najmanji grad na svijetu, Hum je također poznat pod nazivom Grad biske. U listopadu u malom gradiću održava se smotra rakije u kojoj se natječu razni proizvođači rakije iz cijele Istre. Mnoštvo opcija, a na vama je da izaberete.

Hum Izvor:Colours of Istria

Umjesto da plačemo doma i sjedimo u ljutnji jer su nam putovanja otkazana, živnimo! Nije sve tako crno. S manjim brojem turista, plaže neće biti toliko krcate pa je moguće raširiti se na plaži i sve četiri nabacit u zrak. Ovo je, htjeli mi to ili ne, godina u kojoj se tempo života usporio. Vrijeme je ponovno naučiti uživati u onome što imamo oko sebe. Ne moramo ići kilometrima daleko da bi uživali. Sve nam je tu, a sada je pravo vrijeme za posjetiti hrvatske gradove koje ste oduvijek htjeli ili pak, kao ja, otoke. Vrijeme je da i mi, kao svi naši turisti, uživamo u onome što nas okružuje.

?>