KULTURA

Udruga Vendi osnovana je 2008 godine s ciljem očuvanja prirodne i kulturne baštine, kulture i umjetnosti te same promidžbe seoskog turizma. Sam dokaz toga je i Etno park koji se nalazi u Đelekovcu, te kojega uređuje sam predsjednik udruge Mladen Levak. Svake godine udruga održava razne kreativne radionice s raznim temama prilikom kojih članovi udruge razvijaju svoju kreativnost na razne načine.

Do sad su održane dvije kreativne radionice koje su okupile članove svih uzrasta u dobrom druženju te stvaranju novih umjetničkih djela. Jedna radionica održala se na praznik prvog maja, dok se druga nedavna radionica održala na praznik Tijelova. Osim stvaranja umjetnosti bilo je obilje dobrog druženja.

U sklopu Etno parka također je i postava slika đelekovečkog likovnog kruga u kojoj su izloženi radovi 32 autora likovnog kruga.

Za sad je to jedna zanimljiva postava iako je tek u razvoju te nisu postavljeni svi radovi koji su napravljeni, no u skorijoj budućnosti planira se jedan veći prostor kako bi se mogli izložiti svi radovi koji su trenutno napravljeni i koji još nisu. – rekao je Mladen Levak te dodao kako će nakon preseljenja postava biti otvorena za razgledavanje.

Sama udruga okuplja stvaratelje iz cijele Sjeverozapadne Hrvatske.

Foto: Mladen Levak

?>