Glazba

Prošle godine festival dobrih emocija, a ove godine Špancirfest potiče kreativnost svojih posjetitelja. U sljedećih deset dana na ulicama grada Varaždina građane i turiste će zabavljati brojni izvođači, od glazbenog programa pa sve do parka kreative gdje svatko može iskušati svoju kreativnost.

Glavni sponzor Špancirfesta pripremio je i zabavu za najmlađe posjetitelje, a to je Vindilend u kojemu svako dijete može osvojiti nagradu ili sudjelovati u raznim igrama besplatno. Nedaleko od poznatog Vindilenda roditelji se mogu odmoriti uz čašicu vina ili piva koje se nude uz raznovrsnu gastro ponudu. Za razliku od prošlogodišnjeg Špancirfesta, ove godine se zadržao dugogodišnji urbani glas koji prati festival već 18 godina.

Prije samog početka Špancirfesta cijelim Varaždinom brujale su glasine o prekidanju dugogodišnje tradicije zbog skupoće štandova za izlagatelje i neisplativosti. Povratkom bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka u kratkom su roku sve glasine o otkazivanju festivala bile odbačene te je napravljen novi plan i program.

20986581_356029268161058_714673793_n

Posvećenost malim umjetnicima i narodu pokazao je broj mladih izvođača koji su već prvoga dana Špancirfesta digli ulice na noge. Vraćena je i stara dugogodišnja tradicija u kojoj se festival otvara spektakularnim vatrometom, koji je u kasnim večernjim satima krasio varaždinsko nebo iznad Starog grada. Veliki broj slikara i umjetnika smjestio se na svim mjestima u gradu gdje izlažu svoje radove, a ove godine jedna ulica posvećena je umjetnicima koji će dobre volje svoje znanje prenijeti na zainteresirane prolaznike.

Od izvođača najveću pažnju privlači grupa Vatra koja će zabavljati grad u ponedjeljak u Kraljevskoj zoni koja se smjestila tik do Starog grada. Kod Vile Bedeković postavljena je pozornica na kojoj će se održavati koncerti. Međutim, na toj lokaciji bit će potrebna ulaznica, dok je na ostalima ulaz besplatan. Ime koje se na programu ponavlja čak tri puta je Zsa Zsa (Jelena Žnidarić), nastupit će na manjim uličnim pozornicama koje su priređene za mlade talentirane ljude i razne bendove. Do kasno u noć elektroničku i techno glazbu puštat će razni DJ-evi.

Špancirfest je započeo 18. kolovoza i trajat će sve do 27. kolovoza.

?>