Presedan na Pressedan

Sveučilišni centar Koprivnica danas, 25. siječnja, otvorio je svoja vrata svim zainteresiranima. Potencijalni studenti imali su mnoštvo sadržaja za vidjeti, a vrata su bila otvorena gotovo cijeli dan – od 11 do 18 sati.

Svečano otvorenje Dana otvorenih vrata započelo je u 12 sati prezentacijom Sveučilišta koju je održao prorektor, izv. prof. dr.sc. Mario Tomiša. Budući studenti i njihovi roditelji imali su priliku sudjelovati i gledati brojne radionice koje su uključivale sve studijske programe poput „Pronađi svoj dobar glas“ doc. dr. sc. Željke Bagarić uz studenticu preddiplomskog studija, „Video radionica“ izv. prof. dr. sc. Seada Alića i „Web radionica u Pressedanu“ doc. dr. sc. Željka Krušelja održane su za buduće novinare. Predstavljen je i projekt „Noć istraživača“ izv. prof. dr. sc. Petra Kurečića.

Za buduće medijske dizajnere cijeli je dan otvoren atelje u kojem su mogli vidjeti, ali i sami naslikati svoje radove. Kao pomoć pri upisu u studij Medijski dizajn mogli su donijeti svoje radove koje su pregledavali doc. art. Igor Kuduz i doc. art. Iva Matija Bitanga. „Foto radionica“ doc. art. dr. sc. Maria Periše i radionica „Zvuk naš svagdašnji“ doc. art. Dubravka Kuhte bile su pravi pogodak. Posebni je gost bio glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica Hrvoje Perčić koji je učenike zabavio predavanjem „Reportaže u žutom okviru“.

Studiji Tehničke i gopspodarske logistike i Održive mobilnosti i logistike pohvalili su se svojim radionicama „Dronovi u logistici“ doc. dr. sc. Saše Petra i „Mobility game“ doc. dr. sc. Predragom Brlekom. Budući su studenti Poslovanja i menadžmenta mogli prisustvovati predavanju poduzetnika Davora Valentića, a studenti Odnosa s javnostima radionici „Pričanja u gifovima“ Nikole Jozića, mag. rel. publ. Prehrambeni su tehnolozi učenike oduševili svojim radionicama „Čaša zdravlja – smuti mi smoothie“ doc. dr. sc. Natalije Uršulin-Trstenjak, „Spremi se biti raznesen – kemija za tehnologe“ dipl. ing. Ines Frančić, „Od polja do stola – put koji prelazi ječam da bi postao pivo“, „Proizvodnja vina Sjevera“ te „Meki snacky nije dobar snacky – tehnologija proizvodnje snack proizvoda by Podravka“ doc. dr. sc. Bojana Šarkanja.

Posjetitelje su kroz cijeli dan vodili studenti volonteri te su imali priliku sazati sve što ih zanima o upisima, željenim studijima, rasporedu dvorana i težini pojedinih kolegija, a tu je za sva pitanja bio i „Speed date sa studentima“ na kojem su o životu na Sjeveru pričali sami studenti. Budući su studenti mogli vidjeti kako je to studirati u Koprivnici uz Petru Slavečki na panelu sa studentima Sveučilišta Sjever koji su iz prve ruke ispričali vlastita iskustva. Također su imali priliku vidjeti kako funkcionira redakcija portala i radija Pressedan. Posjetio nas je i rektor Marin Milković te zajedno s prorektorom prošao kroz sve radionice. Učenici su zadovoljni otišli sa Sjevera s punim džepovima novih saznanja o željenim studijima.

Na Danima otvorenih vrata posjetiteljima su se obratili i bivši studenti. Iznijeli su im svoja iskustva o studiranju na Sveučilištu Sjever, ali i priče o uspjehu na tržištu rada nakon stjecanja diplome.

Fotografije s ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata možete pogledati u fotogaleriji:

?>