ŽIVOT

Iako se modelingom počela baviti tek prije pola godine, dvadesetogodišnja koprivnička studentica Marija Bagarić odlično je startala snimivši već dvije kampanje za poznatoga hrvatskog dizajnera Roberta Severa. U modnom se svijetu našla posve slučajno, a odmah je za oko zapela modnoj agenciji Talia Model i vlasnici Tihani Harapin Zalepugin.

„Kad sam prvi put išla na sastanak s gospođom Harapin Zalepugin, od treme mi je najprije ispao mobitel, a u pokušaju dizanja mobitela još i – torba. Danas se tome smijem kao zgodi koja je obilježila moj ulazak u modnu industriju“, kaže Marija Bagarić.

To da je tremu zaista prerasla, odlično se vidi iz odrađenih kampanja – od brenda SEVER pa do Sherriff & Cherryija, čije modne dodatke rado nose Rihanna i Keira Knightley.

Unatoč modnim uspjesima koje i dalje niže, ova studentica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu čvrsto stoji na zemlji, a fakultetske obaveze uvijek stavlja na prvo mjesto. Natjecanja iz kemije u srednjoškolskim danima Mariju su odlično pripremila za odabrani fakultet te su još jedan dokaz da ljepota i pamet itekako idu zajedno.

„U početku sam mislila da neću znati pozirati, no zapravo je vrlo jednostavno. Fotograf ti točno pokaže što želi, popravi tvoju pozu i ukaže na pogreške“, dodaje Marija.

ever

Suradnju s Robertom Severom ističe kao izuzetno pozitivno iskustvo jer na snimanjima uvijek vladaju dobre vibracije. Ekipa je složna i uhodana, a internih šala ne nedostaje.

Odricanja, kaže, zasad nema jer na modu gleda kao na hobi, a druge djevojke u biznisu vidi kao kolegice i potencijalne prijateljice. Nakon svakog snimanja bogatija je za novo iskustvo. Stekla je mnoga poznanstva iz kojih je shvatila da modeli nisu isprazni kao što se obično misli. Modni je svijet često okrutan i daje iskrivljenu sliku o modelima i trendovima, a sve to utječe na mlade koji još uvijek traže sebe.

„Najbolje smo prijateljice već niz godina. Sjećam se kako su joj ostali prijatelji i poznanici uvijek govorili da bi trebala biti manekenka, ali ona je uvijek bila skromna i pomalo nesigurna u svoj izgled. Ove manekenske angažmane vidim kao pozitivno iskustvo jer joj je pomoglo u tome da vidi sebe kao lijepu djevojku. Odlično se snašla i nije zanemarila prijatelje“, otkriva M. R. (21).

Danas samouvjerena dvadesetogodišnjakinja priznaje da je pod pritiskom modnih kalupa s kojima se suočila na početku, zbog čega je i sama posumnjala u vlastiti izgled. Negativne kritike i predrasude danas uspješno zaobilazi, a mladim djevojkama poručuje da vjeruju u sebe i vole svoje tijelo onakvo kakvo je. Sve ostalo doći će s vremenom.

?>