DRUŠTVO

U koprivničkom Kampusu na Trgu Žarka Dolinara danas su održana brojna zanimljiva predavanja. Konferencija pod nazivom “Digitalna poslovna Hrvatska” okupila je brojne goste, između ostaloga, glavnog urednika Poslovnog dnevnika, načelnika Sektora razvoja digitalne infrastrukture, zaposlenike Sveučilišta Sjever, gradonačelnika Koprivnice i mnoge druge.

Pozdravne govore uputilo je glavni urednik Poslovnog dnevnika, Vladimir Nišević, i gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić, te su zaželjeli svima dobrodošlicu. Tema konferencije bila je Digitalno poduzetništo – okosnica gospodarskog razvoja Koprivnice. Raspravljalo se o brojnim prednostima i preprekama u stvaranju istoga. Glavni urednik Poslovnog dnevnika, Vladimir Nišević, poručio je:

Ideja je bila pokazati ne samo na državnoj, već i na lokalnoj razini što se po tom pitanju radi. Prati nas i Državni ured za digitalizaciju društva. Koprivnica ima odličnu suradnju s Poslovnim dnevnikom već godinama, tu moram pohvaliti i gradonačelnika i nastojanja grada koji je oduvijek bio spreman otvarati nove teme. Važno je naglasiti da se sve rjeđe priča o preprekama, odnosno da se sve više priča o digitalizaciji, uzletu, radnoj snazi što su mi draže teme koje nam pokazuju gdje ćemo biti u bližoj budućnosti .

Vladimir Nišević
foto: prigorski.hr

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, pohvalio se napretkom:

Kada se gleda Gradska uprava i cijeli sustav Grada, smatram da smo u tom segmentu daleko ispred ostatka Hrvatske. U posljednjih nekoliko godina digitalizirali smo masu elektroničkih aplikacija i mnoge aspekte uredskog poslovanja. Sve to nije dovoljno ako nećemo imati snažnu podršku od strane državne Uprave i nadležnih ministarstava – kazao je gradonačelnik.

Mišel Jakšić
foto: prigorski.hr

Načelnik Sektora razvoja digitalne infrastrukture i usluga u javnom sektoru, Božo Zeba održao je predavanje o Digitalizaciji društva, nakon toga uslijedio je panel – Razvoj i decentralizacija manjih sredina putem ulaganja u nove tehnologije i industrije (Mario Čelan, Gaming hub Novska, Martina Mak, direktorica inkubatora (Enter Koprivnica), predstavnici Ministarstva gospodarstva, Sveučilišta Sjever i koprivnički start-upovi i inovatori. 

Zanimljivo predavanje 5G kao osnova transformacije industrije i društva održao je Hrvoje Hadžić (Innovations & Business Development Manager, Ericsson Nikola Tesla d.d.) 

Hrvoje Hadžić
foto: David Vadas/Pressedan

Pročelnik Odjela za logistiku i održivu mobilnost izv. prof. dr. sc. Krešimir Buntak održao je predavanje o Digitalnoj transformaciji. Predavanje pod nazivom Doprinos digitalizaciji poslovne zajednice održao je Milan Komorčec, managing partner for finance, sales and marketing, Dignetsoftware d.o.o 

Krešimir Buntak / foto: David Vadas
Prorektor Tomiša, zamjenica gradonačelnika K. Ostriž, gradonačelnik Jakšić
foto: prigorski.hr
Krešimir Buntak / foto: prigorski.hr
?>