Kazalište

Kazališta diljem Lijepe naše prilagodila su se novom online vremenu i svojim posjetiteljima omogućili gledanje predstava iz udobnosti svojih domova. Satiričko kazalište Kerempuh započinje online prikazivanje svojih aktualnih predstava, od nedjelje, 12. travnja,  pod sloganom „Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi“.

Na portalu Jutarnjeg lista i YouTube kanalu Kerempuha, svakog tjedna, gledatelji će imati priliku pogledati jednu kazališnu predstavu. Na repertoaru nalazi se jedna od najuspješnijih predstava Mire Gavrana „Traži se novi suprug“, koja je spoj komedije karaktera i komedije situacije, a nedavno je obilježila svoju jubilarnu 100. izvedbu. Ova komedija definitivno će vas nasmijati i pružiti vam bijeg od svakodnevne rutine.

„Pogledala sam predstavu Mire Gavrana „Traži se novi suprug“ i oduševljena sam. Malo smijeha u ovo vrijeme dobro dođe.“, rekla je M.T.

Sljedeći tjedan moći ćete pogledati predstavu, u režiji Vinka Brešana, „Ustav Republike Hrvatske“.

Prve tri predstave koje će se prikazivati  postigle su veliki uspjeh i osvojile mnogobrojne nagrade na domaćim i stranim festivalima.

Osim Kerempuha, i Hrvatsko narodno kazalište, u suradnji s redakcijom 24 sata, pokrenulo je online prikazivanje predstava pa će tako danas, 14. travnja, prikazivati dramu Vučjak, jednu od najvažnijih djela Miroslava Krleže. Predstavu možete pogledati večeras u 20 sati na Facebook stranici HNK u Zagrebu i YouTube kanalu 24 sata .

 Zagrebačko kazalište mladih ima malo drugačiji pristup odabiru predstava koje će se izvoditi. Na društvenim mrežama publika ima mogućnost izbora, putem glasovanja, koju predstavu želi vidjeti. Predstave koje su dostupne na YouTube kanalu Zagrebačkog kazališta mladih su „Idiot“, „Kristofor Kolumbo“, Alan Ford“ i mnoge druge.

?>