Putovanja

Svi željno iščekujemo dan kada ćemo moći bezbrižno izaći iz kuće i otputovati na neko zanimljivije mjesto od onog u kojem smo zatvoreni posljednjih dva mjeseca. Kofer je već negdje pri ruci, spreman za punjenje ili pakiranje. No, kada se spomene pakiranje kofera to mnogima zna izazvati probleme ili dodatni stres kakav svatko od nas osjeti u većoj ili manjoj mjeri prije putovanja.

Pakiranje kofera ili putne torbe može ponekad stvarati glavobolju. Ipak, postoji mnogo načina na koje si možete olakšati pakiranje za odmor iz snova bez da se po dolasku na odredište sjetite sto stvari koje ste u cijeloj zbrci pakiranja ostavili kod kuće. Slijedi nekoliko savjeta za što bezbolnije pakiranje za putovanje.

Napravite popis

Prije nego krenete s pakiranjem svoje odjeće i obuće u kofer ili putnu torbu, trebali biste napraviti popis svega što želite ponijeti. Na popis možete uvrstiti sve što mislite da će vam trebati na odmoru. Nakon toga, ponovno pročitajte popis i precrtajte stvari koje vam ipak neće trebati. Ako ne znate što biste na popis napisali, zamislite jedan tipičan dan na vašem planiranom odmoru i što bi vam sve taj dan trebalo. Tako ćete znati što trebate staviti na popis i nadalje spremiti u prtljagu.

Nemojte pretjerivati

Onih 5 majica koje ste planirali ponijeti preraslo je u dvadesetak i onih 2 para cipela završilo je s njih 10? Zapitajte sami sebe koliko ćete svega što ste ugurali u kofer zapravo nositi. Ako idete na odmor od 7 dana spakirajte 7 outfita i jedan dodatni za svaki slučaj. Ako idete na odmor na dulji period, tada spakirajte što više jednostavnijih komada odjeće kako biste sve mogli kombinirati. Deset šarenih majica i isto toliko šarenih hlača baš i nećete moći oblikovati u neki neutralan outfit pa bi bilo dobro birati što jednostavnije stanovnike vašeg ormara.

Kofer u koferu s koferom

Sve svoje stvari prije nego ih stavite u kofer ili putnu torbu, stavite u manje torbe za pakiranje poznatije kao packing cubes. To su torbe koje služe kako biste i kod pakiranja za odmor ostali organizirani kao kod kuće i kako se ne bi izgubili u svemu što ste spakirali sa sobom.

Zabundajte se

Sva odjeća i obuća koja je teška, glomazna i ne može se lako spremiti u kofer, neka vam služi kao outfit na dan putovanja. Ako putujete automobilom, najčešće prostor za prtljagu nije preveliki problem, no putovanje avionom najčešće stvara svoje probleme sa stvarima u smislu prtljage koje vrlo lako možete riješiti oblačenjem svega što vam ne stane u kofer.

Šampone, losione i druge tekućine omotajte vrećicom

Sve tekuće preparate koje ćete ponijeti sa sobom svakako omotajte vrećicama kako vas po dolasku na odredište ne bi dočekalo neugodno iznenađenje u vašoj prtljagi. Za stopostotnu zaštitu od mrlja na vašoj odjeći, svim tekućim preparatima skinite čep, stavite najlon ili komad plastične vrećice te vratite čep. Tako ćete biti sigurni da vaši preparati neće pobjeći iz bočice na vaš omiljeni odjevni predmet.

Provjerite praonice rublja

Prije nego što krenete s pakiranjem stvari za odmor, provjerite ima li mjesto na koje odlazite praonicu rublja u blizini. Na taj čete način moći spremiti manje stvari i samim time prtljaga će vam biti lakša. Isplanirajte koliko puta ćete tijekom odmora odnijeti rublje u praonicu i prema tome spakirajte onoliko koliko vam je zaista potrebno.

Ostavite praznog mjesta

Većina nas već pri samoj pomisli na putovanje razmišlja o novim stvarima koje možemo kupiti na toj destinaciji. Svakako bi bilo dobro da unaprijed razmišljate i ostavite nešto praznog mjesta u koferu ili putnoj torbi kako biste po povratku kući mogli spakirati sve one suvenire i poklone koje ste kupili na odmoru.

To što u ovom trenutku ne možete izaći iz kuće i putovati na željeni odmor koji bi nam svima dobro došao, ne znači da je kraj svijeta. I dalje možete maštati da sjedite na plaži i pijete koktel na ležaljki obasjani suncem. Iako nećemo putovati u sljedećih tko-zna-koliko, svakako možemo početi planirati svoje iduće putovanje, pa tako i pakiranje za odmor iz snova. Uzmite olovku i papir i mašti na volju!

?>