Putovanja

U našem sjevernom dijelu Hrvatske najpoznatija rijeka je Drava na kojoj leže mnoga naselja, pa tako i Varaždin i mjesta blizu Koprivnice.

U Varaždinu sam nekad tijekom ljeta, a i ostalih godišnjih doba, često boravila na rukavcima. Ima ih mnogo, a služe za ribolov, kupanje i ako vas nitko ne ulovi, roštiljanje. No, ukoliko riskirate s roštiljanjem, oprezno s vatrom!

Tijekom toplih, ljetnih vikenda, rukavci su često puni ljudi pa ako želite osigurati svoje mjesto, a time potencijalno i privatnost (jer nitko ne voli dijeliti rukavce s drugima), sjednite na bicikl već rano ujutro. Ponesite dekicu, ručnike i košaru s jelom i pićem, a ukoliko ste iskusni plivač nemojte zaboraviti ni kupaći kostim – samo imajte na umu da je kupanje u rijekama drugačije i opasnije od onog u bazenu ili moru.

Na vašem bijegu u prirodu mogli biste naići na mnoge životinje – labudove, patke, žabe ili samo nečije kućne ljubimce koje i vi možete povesti sa sobom. Ponekad se može dogoditi i da netko dođe napojiti konja. Naravno, naići ćete i na komarce pa se naoružajte sprejom i strpljenjem, ali oni su jedina smetnja inače savršenom, a svima dostupnom opuštanju od gradske vreve.

foto: Tamara Posavec

?>