DRUŠTVO

Svima nam osmijeh izmami činjenica kada blagdane i praznike možemo spojiti sa vikendom no, rijetki su koji će to moći učiniti za ovaj Praznik rada. Odmor usred tjedna će nam svakako dobro doći, ali nam neće ostaviti puno prostora za putovanje ili odlazak doma stoga je idelan dan za jednodnevne izlete.

Evo par ideja što posjetiti ukoliko ostajete u Koprivnici.

  1. Podravska klet

Na 10-ak minuta vožnje od centra Koprivnice smjestio se Podravkin rekreacijski centar u sklopu kojeg se nalazi Podravska klet. Mjesto se nalazi usred podravskih gorica, a stari i rustikalni ambijent dodatno upotpunjava cijeli doživljaj. Osim šetnje prirodom i ovo mjesto vam pruža i gastro ponudu sačinjenu od domaćih specijaliteta.

pk1

  1. „Hrvatska sahara“

Samo pola sata vožnje od Koprivnice možete naići na neobičan prizor u ovom kraju. U Đurđevcu se uz Stari grad smjestila tzv. Hrvatska sahara u kojoj možete pronaći  deve. U kompleksu se još osim deva nalaze i ljame i poniji. Za djecu mlađih uzrasta omogućeno je jahanje ponija po pješčanim dinama, a za nešto starije tu je vožnja kvadovima. Navedeni sadržaj se plaća. Ulaznicu za razgledavanje životinja možete kupiti u Starom gradu, koji se nalazi u neposrednoj blizini, po cijeni od 20 kuna. Osim toga u sklopu Starog grada nalaze se pivnica i restoran gdje se možete odmoriti i okrijepiti.

sah

  1. Kalnik

Na drugom kraju županije možete posjetiti Kalničko gorje udaljeno svega 15 minuta od centra Križevaca. Osim zadivljujućeg pogleda koji se pruža nakon uspona na Stari grad Kalnik u ponudi su i mnoge planinarske staze za one željne rekreacije. Moguć je i uspon na najviši vrh, vrh Vranilac. Ukoliko niste fan planinarenja i visina uz Stari grad se smjestio planinarski dom u kojem možete kušati razna domaća jela iz podkalničkog kraja i uživati u svježem zraku.

k

?>