SVEUČILIŠTE SJEVER

Izložba Život na Sjeveru – vizualni identitet Sveučilišta Sjever otvorena je 17. travnja 2018. godine u Sveučilišnoj knjižnici u Pečuhu, koja će sljedeća dva tjedna biti domaćin izložbe.

Prilikom samog otvorenja gostima je riječi pozdrava uputio pročelnik Odjela za medijski dizajn Dean Valdec nakon čega je profesor Antun Franović održao kratko izlaganje o samom Sveučilištu.

Profesor Igor Kuduz, koji je ujedno i jedan od autora izložbe, predstavio je izložbu i govorio o studiju Medijskog dizajna.

“Izložbom vizualnog identiteta Sveučilišta Sjever možemo biti zadovoljni osobito jer je ovo prva takva izložba u inozemstvu i nadam se da će takvih prilika biti i ubuduće.” – rekao je Kuduz te nam ukratko opisao izložbu. “Izloženi prezentacijski panoi ključni su dijelovi opsežne i detaljne knjige standarda. Osim toga, izloženo je i nekoliko fotografija sa primjerima primjene dijelova identiteta u prostorima fakulteta. Vizualni identitet sustavno je razrađen i definiran kako u formi knjige standarda tako i u stvarnoj primjeni, osobito je to vidljivo u cijelom nizu tiskanih materijala i prostornoj navigaciji.”

Prisutne je pozdravila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu, Vesna Haluga, koja nije skrivala zadovoljstvo dobrom suradnjom između Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Pečuhu.

“Budući da postoji sporazum o suradnji Sveučilišta Sjever i Sveučilišta Janus Pannonius izložbom “Život na Sjeveru” nastojali smo intenzivirati odnose dvaju sveučilišta te predstaviti najmlađe hrvatsko sveučilište. Također dolazim sa hrvatskog Sjevera i s radošću ću i u budućnosti pridonijeti rastu i razvoju Sveučilišta Sjever. Vjerujem da suradnja najmlađeg i najstarijeg sveučilišta u ovom dijelu Europe može rezultirati još boljim vezama dvaju naroda, poglavito mladih ljudi. Nadam se da će se i ovdašnji mladi Hrvati u budućnosti odlučiti za studij na Sveučilištu Sjever.”

 

?>