Izložbe

 

U petak, 9. 11. 2018. godine, u Galeriji Koprivnica, održana je izložba pod nazivom „Podravka – industrijska baština“, koju su posjetili i studenti Novinastva i Medijskog dizajna sa Sveučilišta Sjever.

Povodom obilježavanja 60 godina svojih jedinstvenih proizvoda koji su obilježili drugu polovicu 20. stoljeća, Podravka je po prvi puta predstavila javnosti svoju muzejsku građu. Radi se o izložbi najstarije ambalaže i industrijske fotografije u kojoj se predstavljaju počeci Podravke, kao i komercijalne komunikacije i arheologije marketinga u Hrvatskoj. Izložba je najstarije ambalaže i industrijske fotografije iz dviju muzejskih zbirki Muzeja grada Koprivnice, Zbirke grafičkog i produkt dizajna i Zbirke fotografija i foto albuma.

„Izložba u Galeriji Koprivnica nije izložba o povijesti i razvoju tvornice, već o povijesti načinu komuniciranja.“

Povodom otvorenja izložbe govorili su  kustosica muzeja Draženka Jalšić Ernečić i kustos muzeja Grada Koprivnice Robert Čimin i direktor Podravkinog poslovnog programa Kulinarstvo Krunoslav Bešvir, također neki od ostalih uzvanika i govornika bili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša i brojni drugi gosti.

Izložba će se moći pogledati do 9. prosinca u radno vrijeme Galerije, a ulaz je besplatan.

 

 

 

?>