Izložbe

Mlada umjetnica i fotografkinja Tjaša Kalkan ove subote, 10. lipnja 2017. izložit će svoju nagrađivanu seriju fotografija “Dijalozi”.

Radi se o seriji fotografija za koju je Tjaša osvojila najprestižniju nagradu publike u području suvremene umjetnosti koja se dodjeljuje u Hrvatskoj, a riječ je o nagradi velikog T-HT natječaja.

Spomenuta serija fotografija prikazuje urbanu svakodnevicu te propituje odnose i interakciju među ljudima na otvorenim gradskim prostorima.

Dio radova iz serije otkupljen je u sklopu natječaja Erste fragmenti.

Tjaša Kalkan, koja je rođena 1987. u Travniku, diplomirala je fotografiju na Akademiji dramske umjetnosti, kao i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dosad je izlagala svoje radove na šest samostalnih izložbi, kao i na dvadesetak skupnih.

Kao fotograf aktivna je na različitim umjetničkim projektima, s iskustvom na međunarodnim filmskim setovima, kao i na brojnim kazališnim, plesnim i glazbenim projektima i festivalima.

Dobitnica je Posebne nagrade za najbolju mladu autoricu s festivala Rovinj Photodays. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

U koprivničkoj AK galeriji izlaže po prvi puta, s otvorenjem u 20 sati.

?>