Info

Tradicija stvaranja kreativnih, dizajnerskih i umjetničkih snaga koje se godinama iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu slijevaju u brojne visokoškolske  institucije umjetničkog usmjerenja u kojima nastavljaju svoj razvoj značajna je ne samo za Hrvatsku, već i za ovaj dio Europe. Jedna od najmlađih takvih institucija u Hrvatskoj je i Medijski dizajn, umjetnički studij Sveučilišta Sjever u Koprivnici osnovan 2012. godine u sklopu Medijskog sveučilišta.

Otvorenje izložbe bit će održano sutra, 27. 3. 2019., u 11 h u ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi.

Uz profesore; Simona Bogojevića Naratha, Andra Giunia, Igora Kuduza i Ive-Matije Bitange, tu su i naši brojni studenti koji su također, ne tako davno i sami bili učenici  ŠPUD-a.  Medijski dizajn u Koprivnici kao studij zahvaća široko polje poduke i obrazovanja unutar pojma dizajna koje se kroz studij u pet godina prostire od grafičkog dizajna, preko fotografije, televizije, oblikovanja zvuka, animiranog filma, ilustracije, scenografije i filma kao umjetnosti po principima participativnog dizajna kojim se u istraživačkom procesu prepoznaju potrebe korisnika u kontekstu razvoja suvremenog civilnog društva.

Izloženim radovima predstavit ćemo i spomenute profesore mentore i njihov samostalan umjetnički rad, u kontekstu hrvatske dizajnerske i umjetničke scene, ali i kroz  kontekst studija Medijski dizajn na Sveučilištu Sjever i njihov rad sa studentima kroz studentske radove preddiplomskog i diplomskog studija.

Iva-Matija Bitanga predstavit će svoje kostimografske, lutkarske i scenografske radove nastale u posljednjih dvadesetak godina za hrvatska kazališta Tigar teatar, GK Virovitica, Žar ptica, Gavella, Zekaem, Kazalište lutaka  Zadar Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Dječje kazalište Dubrava  i HRT.

Njeni studenti diplomskog studija kolegija Medijska scenografija; Ana Medvedec, Lea Kukmanović, Jurica Mustač, Ema Matica, Magdalena Krištofić, Mihaela Jaklin, Antonija Lauš,  Irena Marenić, Marija Lisjak, Vanja Šok, Odette Wolf,  predstavit će se sa svojim radovima nastalim 2019. godine,  maketama i knjigama scenografskih razrada za kratki film po scenariju Karle Lulić „U ime Jagode,  Čokolade i Duha Svetoga“.

Igor Kuduz predstavit će se sa svojim fotografijama i foto knjigama, a njegovi studenti svojim plakatima.

Andro Giunio svojim plakatima i video klipovima, a studenti grafičkim oblikovanjem.

Simon Bogojević Narath svojim stripovima i video radovima, a studenti animacijama.

 

?>