Izložbe

Diana Klopotan, Martina Kuljanin i Sara Jurić studentice su treće godine Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever. U četvrtak 16. veljače 2017. otvorit će svoju prvu izložbu pod nazivom ‘Kreativni nered’ s početkom u 18 sati. Svoje radove će izložiti u prostoru Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu. ‘Kreativni nered’ moći ćete razgledati do 20. ožujka 2017.

Kako ste se odlučile na organiziranje izložbe?

Studiramo na Odjelu za medijski dizajn pa svake godine na raznim kolegijima dobivamo zanimljive zadatke koje nam profesori mentoriraju. Kako se tih radova nakupilo i zadovoljne smo njima, mislile smo kako bi bilo odlično pokazati to ostalim ljudima jer nikada ne znate koja vrata vam se mogu otvoriti. Osim radova s fakulteta, izložit ćemo i neke osobne radove.

Zbog čega ste se odlučile za prostor u Novom Marofu?

S obzirom da Diana živi u Novom Marofu i često odlazi na izložbe u Kulturni centar Ivan Rabuzin, razgovarala je s ravnateljicom centra Ivanom Kušek te su dogovorile termin i Diana je pozvala nas da joj se pridružimo. Kulturni centar je poznat po tome da pomaže mladima u realizaciji svojih ciljeva te organizira svaki mjesec novu izložbu. Osim izložba, u dvoranama centra se odvijaju i različite promocije, predstave, kino projekcije, radionice, edukacije za odrasle, koncerti i slično.

Što je sve potrebno da se organizira izložba, tko vam je sve pomogao?

Prije svega potrebni su radovi i dobra volja. Potrebno je pronaći adekvatnu lokaciju za postavu izložbe, organizacija domjenka, grupe ili pjevača koji prate izložbu i osobe za održavanje govora. Pomažu nam roditelji, ravnateljica Ivana Kušek s kojom cijelo vrijeme komuniciramo, grad Novi Marof na čelu s gradonačelnikom Sinišom Jenkač i cjelokupno osoblje Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Kako se financirate?

Najviše financiraju naše obitelji i prijatelji. Grad Novi Marof i gradonačelnik Siniša Jenkač sponzoriraju prostor, a glazbena škola Novi Marof sponzorira glazbeni dio.

Zašto ‘Kreativni nered’?

Razgovarale smo o imenu i temi izložbe i odmah smo se složile da će to biti Kreativni nered. Kako nismo fokusirane na jednu tehniku, već je tu više različitih tehnika i samim time stvaramo nered, odnosno kreativni nered.

16732144_372598889789184_1177486044_o

Što će se sve moći vidjeti na izložbi?

Izložit ćemo knjige, slikovnice, gramofonske ploče, plakate, razne promotivne materijale i fotografije. Najbolje da dođete i pogledate sami.

U čemu pronalazite inspiraciju za svoje radove?

Ovisno kakav je rad u pitanju. Ponekad pronađemo inspiraciju u glazbi ili raznim videima, a nekad inspiracija dođe sama od sebe tijekom obične šetnje.

Koja su vam očekivanja od izložbe i imate li kakve daljnje planove?

Nadamo se da ćemo se svi zajedno zabaviti te da će se posjetiteljima svidjeti naši radovi. Ovo je naša prva izložba i bitno nam je da sve prođe u dobrom toku. Za sada nemamo nikakve daljnje planove, ali tko zna, možda nam se otvori još kakva prilika.

Na koji način vas je podržalo Sveučilište Sjever?

Profesori nas podržavaju i omogućili su nam da uzmemo naše radove sa fakulteta kako bi ih mogli izložiti. Ovisno o mogućnostima, doći će i u Novi Marof. Također, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša će na otvorenju održati govor.

?>