Izložbe

Izložba Maje Gregor i Hane Belobrk, pod nazivom “Nema smisla”, održana je u koprivničkom KKC Pixelu u petak, s početkom u 20h.

 

dsc01105

Hana Belobrk (16) i Maja Gregor (17) učenice su drugog i trećeg razreda gimnazije Fran Galović. Ovo im je prva samostalna izložba, na koju ih je, kako kažu, potaknula profesorica Iva Bolfek. U suradnji sa Mamuzama, želja se i realizirala, te su radovi osvanuli na zidovima Pixela.

dsc01097

Za Hanu “Radovi nemaju smisla. Zato se izložba tako i zove”, ali sudeći po komentarima prisutne publike možemo zaključiti da ono što cure rade, itekako ima smisla. Kombiniraju različite tehnike, Hana crta ugljenom, olovkom i kredama, realistične crteže koji, često sarkastično, prikazuju stvarnost. Maja se više fokusirala na izradu portreta akrilom na platnu, te prenošenjem izdvojenih psiholoških karakteristika njoj dragih ljudi u životu.

dsc01101

Hana planira upisati Likovnu umjetnost u Zagrebu, dok Maja želi anglistiku na Filozofskom fakultetu. Kažu kako im je neizmjerno drago vidjeti radove van zidova njihovih soba, vesele se budućim izložbama, ali isto tako kažu kako ne bi voljele da im to bude glavna stvar u životu, već samo hobi.

Želimo im puno sreće i uspjeha u školi te se veselimo njihovim novim radovima!

?>