Izložbe

Student prve godine Medijskog dizajna Nikola Mišel Puklin pod pokroviteljstvom udruge Mamuze održat će svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom Act 1.

Ono što Nikola pokušava spojiti, kako kaže, na prvu je nespojivo, umjetnost i dizajn, a upravo takve radove imat ćemo prilike vidjeti u četvrtak u 21 h u Kulturno kreativnom centru Pixel.

„Umjetnost se smatra subjektivnom jer je ona odraz unutarnjih emocija i svijesti umjetnika te njezina ljepota leži u tome što je svatko doživljava na svoj način i svakome prenosi drugačiju poruku“ – objašnjava Nikola i nastavlja „ Dok je s druge strane dizajn sam po sebi objektivan te je njegova funkcija upravo suprotna, on treba svima prenijeti istu poruku.“ – govori nam Nikola.

Nikola je rođen 1996. u Zaboku gdje je i završio Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. Nikola se aktivno bavi ilustracijom, grafičkim dizajnom, crtanjem i slikanjem posljednjih šest godina, a nakon toga logičan slijed školovanja bilo je studiranje Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever. Nakon srednje škole, dvije je godine radio kao freelancer u području dizajna te je sudjelovao u raznim natjecanjima i skupnim izložbama.

 

?>