SVEUČILIŠTE SJEVER

Pozivamo vas na gostovanje istraživačkog novinara Saše Kosanovića koje će se održati u srijedu, 22. siječnja, u Sveučilišnom centru Koprivnica s početkom u 17 sati u predavaonici A 108. Gostovanje se održava u sklopu kolegija Istraživačko novinarstvo, a moderirat će ga novinarka Petra Slavečki, studentica Sveučilišta Sjever.


Saša Kosanović trenutno radi za tjednik Novosti, a gotovo cijeli svoj radni vijek proveo je na Hrvatskoj radioteleviziji kamo je došao 1997. godine. Osim toga, bio je dio tima CCN-ovih vijesti, prve konkurencije središnjoj informativnoj emisiji HTV-a prije komercijalnih televizija s nacionalnom koncesijom. Dobitnik je HND-ove nagrade za najbolji televizijski komentar; pisao je za Nacional i Globus dok se nije vratio na HTV, i to u emisiju svojeg prvog urednika Denisa Latina. Novinarstvom se počeo baviti upravo u ”Latinici”, u kojoj je radio godinama.

Nakon toga radio je ”Dossier.hr”, ”Hrvatsku uživo”, ”Paravan”. Snimao je i dokumentarne filmove; posljednji dokumentarac za HTV ”Balkanska ruta” snimao je kao novinar Informativnog programa, gdje se pokazao i kao vrstan reporter s terena. Njegova javljanja uživo iz Mađarske i Srbije o humanitarnoj katastrofi i rijeci izbjeglica na balkanskoj ruti otkrivala su sav jad tih ljudi, ali i prozivala, kritizirala, pozivala na odgovornost.

foto: Damir Krajač / CROPIX

?>