Književnost

Festival ’50 poems for snow’ međunarodni je festival koji ima jedan poseban koncept: prvoga zimskog dana kada padne veća količina snijega, prema dogovorenom se rasporedu organizira čitanje poezije na otvorenom. Već treću godinu zaredom u sklopu tog festivala djeluje i Koprivnica.

Festival je to koji se organizira od 2012. godine i koji nosi svoje specifičnosti. Osim što se ni u jednom gradu ne čita u isto vrijeme, u svakom gradu poeziju čitaju uvijek po tri autora i to isključivo svoje vlastite pjesme, plus jedna od nekog poznatog pjesnika. Naime, svake se godine festival tematski posvećuje jednom velikom (klasičnom) pjesniku, a ove je godine na redu Pablo Neruda.

ovogodišnji plakat

Od najavljenih autora u Koprivnici, svoje pjesme čitat će Bruno Antolić, Marina Gabelica i Irena Nevjestić.

Ono što je karakteristično za ovaj događaj jest to da se ne zna kada će se točno održati, budući da nema još točne prognoze, ali se, s obzirom na posljednje informacije, očekuje u narednim danima. Koprivnica je jedan od devet hrvatskih gradova u kojem se ove godine ovaj festival održava, a ove se godine već održao u Delnicama, što i pokazuju izvještaji sa službene facebook stranice festivala.

2015.

Festival 2015.

Festival u Koprivnici organiziraju Mamuze, a u  pripremi je i prigodni program. Mjesto radnje: gradski park. Vrijeme radnje: prvi dan snijega u 20 sati.

 

?>