Mediji

Isabella Rakonić magistrica je prava te jedna od prvih hrvatskih modnih i travel influencerica koju na društvenim mrežama prati oko 400 000 ljudi. 2010. godine postala je modelom agencije Atomic Models iz Londona. Na ljeto 2011. godine otvara modni blog pod nazivom Pile of Style.

Sve je to dovelo do pokretanja YouTube profila 2012. godine, a kako je njen uspon rastao tako je postala jednom od najutjecajnijih hrvatskih influencerica. Tijekom godina Isabella je radila kampanje za mnoga imena poput Chanela, Saint Laurenta, Revolvea, Armani Exchangea, Jimmy Chooa, H&M-a, Manga i mnogih drugih.

Jedna ste od najpopularnijih hrvatskih influencerica koju prati više od 300 000 ljudi na Instagramu. Možete li ukratko opisati našim čitateljima kako je sve započelo?

-Sve je započelo 2011. godine kada sam bila 3. razred srednje škole. Voljela sam se fotografirati i slagati razne odjevne kombinacije. U to vrijeme bila sam i model na revijama te sam doista voljela i uživala u modi. Na ljeto 2011. otvorila sam modni blog i počela ga pisati redovito. Blog je u kratkom roku postao jedan od najčitanijih u regiji. S razvojem tehnologije sve se polako prebacilo na Instagram. 

Jeste li ikada imali neugodnih iskustava putem Instagrama?

-Imala sam par pokušaja hakiranja profila no mimo toga navikla sam na poruke različitih sadržaja i ponuda stoga to vise ni ne smatram nečim neobičnim. 

Na koji način se nosite s negativnih komentarima?

-Dok sam imala blog smetali su me osobni komentari, no uvijek sam rado čitala negativne komentare sto se tiče mode poput “ovaj top ne ide uz te hlače” i slično, no komentare koji vrijeđaju na osobnoj razini su me smetali. Nakon 9 godina više ih niti ne primjećujem. Normalno je dobivati svakakve komentare, pozitivne i negativne i ništa od toga ne treba uzimati previše k srcu.

Tko Vam je bio najveća potpora u stvaranju pravne, ali i one modne karijere?

-Moji prijatelji i roditelji uvijek su mi bili najveća podrška. Veoma sam sretna sto sam se okružila prekrasnim, uspješnim i pozitivnim ljudima u životu. 

Processed with VSCO with a6 preset

Smatrate li da imate puno utjecaja na Vaše pratitelje i čitatelje?

-Teško mi je suditi iz moje pozicije, no poslovni suradnici mi kažu da imam velik utjecaj!

Na koje sve načine komunicirate sa svojim pratiteljima?

-Odgovaram na svaki upit u dm ili komentar ispod objave. Također odgovaram na sve mailove. Najviše volim upoznati svoje pratitelje uživo kada me sretnu u gradu. Fotografiramo se zajedno i proćaskamo. 

Smatrate li da utjecaji influencera ponekad stavljaju novinare u drugi plan?

-Mislim da je pojava influencera definitivno smanjila marže i značaj novina no ipak mišljenja sam da kvalitetni i promišljeni modni članci uvijek imaju svoju publiku unatoč influencerima, no problem je što takvih članaka gotovo i nema u posljednje vrijeme. 

I za kraj, što biste poručili našim čitateljima?

-Da nekada treba i riskirati i izaći iz komfort zone 🙂 

Fotografije: Pile of Style

?>