DRUŠTVO

 Mladog glumca Karla Maloču sigurno poznajete s malih ekrana kao Žaca u HRT-ovoj hit seriji ,,Crno bijeli svijet”.   No, ovaj 18-ogodišnji Zagrepčanin glumio je i u mnogim poznatim  filmovima, kao što su: ,,Izgubljeni dječak”, ,,Ljubav ili smrt”, ,,ZG80” i nagrađivanom filmu redatelja Lukasa Nole, ,,Šuti”.

 

Kada i zašto si se počeo baviti glumom?

Glumom sam se počeo baviti u šestom razredu osnovne škole, kada me moja profesorica pozvala da glumim u jednoj predstavi na “Lidranu”. Naime, to uopće nije bila moja želja da glumim u predstavi, ali imali smo manjak muških glumaca pa sam pristao. Nakon toga sam se upisao na ZKM i tamo glumio sve do prošle godine, kada sam se prebacio u Tirenu. Što se tiče ovog filmskog dijela, od srednje škole sam krenuo ići na audicije i nakon toga se sve to samo nastavilo do sada.

 

Trenutno glumiš u HRT-ovoj seriji ,,Crno bijeli svijet”, glumiš svojeg vršnjaka 18-ogodišnjeg Žaca, ali koliko ste ti i tvoj lik karakterno slični?

Žac i Karlo Maloča su po nekim stvarima dosta slični, ali se i po dosta stvari razlikuju. On je na primjer jako loš u školi, dok ću ja proći četvrti razred s pet. Što se tiče karaktera, mislim da je on puno sramežljiviji od mene. Nemamo čak ni sličan ukus za glazbu, on sluša punk, dok ja više slušam rap. Mislim da su te razlike nastale opčenito zbog razlike u desetljećima, ali inače obojica volimo sport, glazbu, izlaziti van i zabavljati s prijateljima.

 

Serija se odvija u 80-tima, u potpuno drugačijem svijetu nego li mi danas živimo pa sam sigurna da si se na setu susreo s nekim uređajima koje do sada nikada nisi vidio, a kamoli se znao služiti njima.

Da, jedan od tih uređaja je pisača mašina, koju nikada prije nisam vidio. Slična je tipkovnici, ali je teža za korištenje jer se treba baš jako udariti po tipkama da bi ostao trag na papiru. Osim toga, nisam se baš znao koristiti i telefonom. Nisam znao treba li prvo okrenuti brojeve pa onda podići slušalicu ili obrnuto. Za to su mi se svi smijali na setu.

 

Sada kada znaš kakav je život u 80-tima, da li bi radije živio tada ili u 2019.?

Koliko god ja bio ovisan o današnjim društvenim mrežama i gadgetima, mislim da svejedno radije živio u 80-tima. Ljudi su stvarno bili društveniji, izlazili van, družili se jedni s drugima, nego li danas.

Trenutno završavaš četvrti razred srednje škole, nakon mature namjeravaš li upisati akademiju dramskih umjetnosti?

Akademija mi je u planu, ali ove godine je nažalost neću moći upisati jer trenutno snimam treću sezonu serije, a na akademiji nije dopušteno istovremeno glumiti i studirati, tako da ću ove godine na psihologiju, a sljedeće godine ću probati s akademijom.

Spomenuo si treću sezonu, smiješ li nam išta otkriti o njoj?

Pa ja bih Vama vrlo rado otkrio, ali to ćete morati doznati sami ponedjeljkom u 21 sat.

?>