Glazba

Ovaj mladi perspektivni rock bend u usponu dolazi iz obližnjeg Međimurja, točnije Čakovca te su bend, kako kažu, koji je oduvijek postajao, ali su se poslije dugog skitanja napokon oformili. Dečki su ljubazno dali intervju za Pressedan pa pročitajte što imaju za reći i naravno bacite uho na njihove stvari.

1.Tko je i što je bend Mirisi?

Mirisi je rock bend. Tri brata Miri. Najstariji Ando pjeva i svira gitaru, Mat pjeva i svira bas gitaru i najmlađi Timi pjeva i svira bubnjeve.

2.Kako i kada je nastao bend? I od kuda ideja za ime?

Bend je službeno nastao krajem 2016. ulaskom u studio, ali pošto smo braća volimo reći da je bend oduvijek postojao. Ime benda nismo dugo smišljali. Pokušali smo glasati i svatko od nas bi dao svoj prijedlog, ali nam se ni jedan nije svidio pa je onda samo kliknulo i rekli smo “ajde da budemo Mirisi” i tako je na kraju ostalo.

 

3.Koliko ste do sada imali koncerata i u kojim gradovima/mjestima?

Sviramo svugdje gdje smo dobrodošli i gdje nas ljudi žele čuti. I planiramo svirati dok god budemo mogli pa makar to bilo u staračkom domu kao što je to već  stara fora u spotovima domaćih i stranih rock izvođača.

4.Koji su vam uzori po pitanju glazbe? Na koga se ugledate?

Volimo slušati stvarno raznoliku glazbu, bez obzira na žanr. Baš zbog toga je i naša glazba jako raznolika i ima tu svega. A što se tiče nekog uzora, jedan drugome smo najveći uzor.

5.Postoje li neki hrvatski glazbenici koji su utjecali na Vas? I koje redovito slušate?

Redovito slušamo naše pjesme. Hehe. Ima dobrih glazbenika u Hrvatskoj, ali ni jedan nije nešto pretjerano utjecao na nas, što je pozitivno jer tako znamo da radimo nešto drugačije, nešto čega nema na našim prostorima

6.Po čemu se bend Mirisi razlikuje od drugih alternativnih bendova?

Svaki glazbenik ili bend je jedinstven ako radi po svom, a ne kako to radi netko drugi. Barem bi tako trebalo biti. A mi se od drugih razlikujemo po tome što smo u bendu tri brata, sva trojica pjevamo, sviramo, pišemo i komponiramo. Radimo zajedno svoju glazbu i uživamo u tome. Sve radimo sami. A takvog benda osim nas ovdje nema.

7.Imate li svoje pjesme i/ili svirate obrade?
Imamo album od 14 pjesama koji se zove „Poslije dugog skitanja”. Može se preslušati na Deezeru, iTunesu i GooglePlay-u ili možete kupiti CD na našim koncertima. Što se obrada tiče volimo tu i tamo napraviti obradu neke pjesme za koju mislimo da bi odlično zvučala u našem ruhu. Naravno, obrade ne planiramo snimati, one se mogu čuti samo na našim koncertima.

8.Koju su vam danji planovi u karijeri i što planirate ove ili sljedeće godine?

Ove godine smo izdali album, tako da nam je cilj što više svirati. Imamo dogovore za koncerte i za sljedeću godinu, a izbacivat ćemo u međuvremenu i nove spotove i sve što je vezano uz našu glazbu.

9.Svaki od  Vas radi  na svojim vlastitim stvarima, koje su tu?  Utječe li to ponekad na dinamiku benda?

Super pitanje. Svatko od nas piše svoje pjesme i onda u nekom trenutku pokaže neku pjesmu ostalima iz benda i ako je svima dobra nastavljamo dalje zajedno raditi na aranžmanima i svatko daje svoje prijedloge kako napraviti pjesmu što boljom. A ponekad netko napravi samo tekst pa onda ovaj drugi napravi glazbu ili obrnuto. Nemamo baš neka pravila oko toga ali može se reći da pišemo svi zajedno. 

10.Kako komentirate alternativnu scenu u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj se od strane medija i svih ostalih na neki način forsira komercijalno smeće a pod alternativnom glazbom se forsira nekomercijalno smeće, ali uvijek tu ima izuzetaka i cijenimo svakoga tko se trudi i radi dobru i kvalitetnu glazbu.

Njihov najnoviji spot možete pogledati ispod.

Također može pogledati i poslušati ostale ostvari na njihovom Youtube kanalu.

Za više informacija i kontakt: Facebook i Instagram.45189661_577517349739976_1584345557831254016_n

 

?>