Akademska čestitost

Julijana Matanović održala je inspirativno predavanje na Sveučilištu Sjever.  “Pred vama je jedna umirovljena profesorica, internetska novakinja..” ovako se 25. listopada na Sveučilištu Sjever studentima predstavila Julijana Matanović. 

 Hrvatska književnica i sveučilišna profesorica, članica suradnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održala je predavanje na temu svoje knjige “Što sam naučila na Facebooku”. Predavanje je održala bez PowerPoint prezentacije te je sat vremena popunila pričama, od svojih početaka   pisanja kritike do bloga kojeg danas vodi. 

 Tijekom predavanja je s gotovo svakim studentom održala kontakt očima i sigurno ih na određeni način ih inspirirala. “Sviđa mi se kako je nije strah govoriti o načinu na koji piše koji je dosta romantičan i emotivan” komentirala je studentica novinarstva Petra B. koja se poistovjetila s njenim stilom. 

 Nakon predavanja potaknuta pitanjima publike Julijana se osvrnula na stanje obrazovanja i medija danas.  Iz odgovora na  pitanja otkrila je da je blog pokrenula kao vrstu virtualne predavaonice. Pisala je na njemu iskreno u nadi da će dobrotom pobiti negativne komentare i mržnju na koju je naišla i koju navodi kao glavni jezik na društvenim medijima danas.

 “Svojim govorom o tome kako je domaća književnosti nešto s čime se najbolje možemo poistovjetiti inspirirala me da pišem svoje priče i možda malo više čitam domaće autore. “ prokomentirala je studentica Janja Dj. 

foto: Sveučilište Sjever

?>