SVEUČILIŠTE SJEVER

Umjesto naslova i tekstova koji su prije gotovo godinu dana redovito “krasili” dnevne novine ili tjedne listove, na nacionalnoj, regionalnoj ili pak lokalnoj razini, a prema kojima se Medijsko sveučilište željelo predstaviti u negativnom kontekstu – u posljednje vrijeme očito su prevagnuli oni u pozitivnom duhu. Oni koji su govorili o gostovanjima eminentnih hrvatskih stručnjaka u novinarstvu, podršci resornog ministra Željka Jovanovića oko integracije VELV-a i Medijskog sveučilišta, izgradnje kampusa, oni tekstovi u kojima se pisalo o uspješno realiziranim projektima studenata Medijskog sveučilišta poput radijske emisije ili newslletera. Upravo to je  potaknulo učenike završnih razreda srednjih škola da se raspitaju o mogućnosti svog daljnjeg školovanja na najmlađem sveučilištu u Hrvatskoj. Rezultat svega toga je 1241 prijava na mrežnoj stranici Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta – Postani student. U prijevodu to znači da se za jedno upisno mjesto na Medijskog sveučilištu bori gotovo deset kandidata.
Među njima nalaze se i prijave Lucije Kolarić iz Varaždina te Paule Perošić i Valentina Štefaneka iz Koprivnice. Želja mi je unaprijediti svoje znanje na polju medija i podići ga sveučilišnu razinu. Iako sam prijavu poslala za sva tri smjera – konačna odluka ipak će pasti na Poslovanje i menadžment u medijima.  Kako sam mišljenja da se puno više nauči u praksi nego u pukom teoriziranju – nadam se da će više pažnje biti usmjereno prema praktičnom dijelu nastave. U novinama sam pratila priču oko integracije Medijskog sveučilišta s VELV-om, a i od prijateljice koja studira na Medijskom čula sam da je za dobar uspjeh važno pisati kvalitetne seminarske radove, a preseljenje u kampus povećao bi kvalitetu studiranja – izjavila je maturantica varaždinske Elektrostrojarske škole Lucija Kolarić.
A da će na Medijskom sveučilištu naučiti sve što je potrebno za kompletno znanje u struci vjeruje Paula Perošić iz Koprivnice.Za svoje buduće školovanje odabrala sam Medijski dizajn gdje očekujem kompletnu edukaciju u teoriji i praksi, od dizajna letaka, novinskih članaka do dizajna web stranica. Stjecanje kvalitetnog obrazovanja, profesionalnost i korektnost profesora, kao i zanimljivo gradivo – samo su neke od informacije koje sam čula o Medijskom sveučilištu – istaknula je Paula Perošić.

?>