Uncategorized

Svečano otvaranje, radionice plesa i koreografija na trgu zabavljale su građane u plesnim ritomovima

Obilježavanje Svjetskog dana plesa i ove je godine grad Koprivnicu zaljuljalo u plesnim ritmovima. Četiri dana, na različitim mjestima, kroz pjesmu , ples i priču nadahnjuje se ljubitelje plesne umjetnosti ili one koji će to tek postati. Raznolik program započeo je radionicom Afro Dancea pod vodstvom Zrinke Lukčec Kiko gdje su plesači interpretirali složen proces pokretima cijelog tijela kroz prostor uključujući pokrete zdjelice, rotacije i skokove uobličujući ih u nešto prirodno. Voditeljica Lukčec Zrinka samostalna je plesna umjetnica, a bila je dugogodišnja članica Zagrebačkog plesnog ansambla gdje sudjelovala u realizaciji mnogih domaćih i stranih projekata.
Istog se dana u Domu mladih u Koprivnici već treću godinu za redom održala Plesna revija, a ples se na ovaj način obilježava još od 1982.godine. na rođendan začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih performera, Jean Georges Noverrea. Svake se godine napiše neka lijepa poruka plesu i zašto je on važan. Na plesnoj reviji sudjelovale su Mažoretkinje grada Koprivnice, Plesni studio Jump i Umjetnička škola ”Fortunat Pintarić”.
Ponedjeljak je bio rezerviran za plesnu radionicu s Anisom Habibovićem tako da su ljubitelji plesa zahvaljujući organizaciji ‘Jumpa’ i ‘Bboying-KC, mogli uživati u hip-hop ritmovima s koreografom koji je svoje znanje stjecao po vrhunskim plesnim centrima u Hrvatskoj i inozemstvu, a trenutno radi u plesnom studiju ‘Edite Cebalo’ i u ‘Zagrebačkom plesnom centru’.
Centralni događaj održat će se na Zrinskom trgu u Koprivnici, pod nazivom ‘Go out and dance’. Radi se o plesu kojim se želi spojiti različite generacije, a organizacija je pripala plesnim skupinama koje su sudjelovale na Plesnoj reviji i mnogim drugim plesnim skupinama tako da se očekuje dobra zabava i uz taktove ‘FOOTLOOSA’ snimit će se milenijska fotografija zato želite li biti dio jednog lijepog projekta iskoristite još danas da to i budete, plesat će se od 17 i 30 h. Ples nije samo način života, ples je život zato treba doći i podržati manifestaciju.
U slučaju kiše događaj se seli u dvoranu Srednje škole Koprivnica.

Građani još mogu u okviru ove lijepe manifestacije posjetiti:
Plesne razgovore u KKC ‘Pixel’, a očekuje se zanimljivo predavanje Andreje Široki i Ive Korenčić. Iva Korenčić ima i izložbu pod nazivom ‘Bodily’ tako da je moguće u jednom trenutku upoznavati ples kroz umijeće govora, slike i komentara.
Izložbu slika Martine Fuk ‘Duša’ u Domu mladih u Koprivnici sve do 5. svibnja
Izložba fotografija Svjetskog dana plesa u Domu mladih u Koprivnici, postavljena do 5.svibnja

?>